ActualitateAdministratieUtilitare

VIDEO Toamna 2013 la gugulanii din Caransebeş

toamna gugulaniCea de-a patra ediţie a Festivalului „Toamna la Gugulani” şi-a deschis, joi, porţile, la Caransebeş.
Târgul a adus mai multe modernizări faţă de anul trecut în ceea ce priveşte pavilioanele expoziţionale, astfel încât, producătorii şi cumpărătorii să aibă parte de un comerţ civilizat.
„Toamna la Gugulani este un eveniment important pe agenda culturală a municipiului Caransebeş. Dincolo de evenimentul cultural, este unul tradiţional, pentru că aduce într-un singur spaţiu, producători din mai multe judeţe ale ţării, dar şi din Banatul de Munte, care îşi expun produsele în această toamnă bogată, după un an de muncă. În acest fel atragem şi cumpărătorii, care doresc să îşi facă aprovizionarea cu produse bio, la preţuri de producător. În plus, ei participă şi la un program cultural de excepţie”, a afirmat primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.
Cu acest prilej, cele mai bune produse au fost premiate cu premii constând în diplome şi bani, oferite de către Primăria şi Consiliul Local al municipiului Caransebeş.
Unul dintre producătorii veterani, premiat la festival, a fost o femeie în vârstă de 86 de ani, care de peste 40 de ani vine în mod constant la Caransebeş, cu produse ecologice, crescute în grădina proprie.
După festivitatea de premiere a expoziţiilor de legume – fructe, păsări exotice, păsări de rasă, animale mici de rasă, produse lactate şi apicole, flori, dar şi meşteri populari, a urmat un spectacol cu Ansamblul Armenişana, precum şi un spectacol de gală cu Taraful „Olanii” şi diferiţi solişti vocali de muzică populară. Invitat special a fost îndrăgita folcloristă, Ana Munteanu. Atmosfera a fost întreţinută şi de Ansamblul „Iedera” din Oţelu-Roşu.
Vineri, manifestarea va continua cu Festivalul Comunităţilor Etnice din Banat, organizat în colaborare Centrul Judeţean pentru Consevarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin. Festivalul „Toamna la Gugulani” este organizat de Primăria municipiului Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” şi Serviciul Public „Piaţa Gugulanilor” şi se va încheia luni, 14 octombrie.

Comentarii

comentarii