VIDEO Tone de gunoi scoase dintr-un apartament din Reșița

Gunoi apartament (5)Tone de gunoi într-un apartament la etajul 2 în Reşiţa.
Locuitorii blocului 6 de pe Aleea Roman din Reşiţa, au scăpat de un adevărat bestem ce se abătuse asupra lor. Ei au fost terorizaţi ani de zile de către o vecină cu un hobby mai aparte: strânsul de gunoaie. Ani de-a rândul, bătrâna a depozitat în locuinţa sa de la etajul 2 de pe Aleea Roman, tone de gunoaie de toate felurile. Cum în apartament s-au tot strâns gunoaie și fiare vechi, la un moment dat, plafonul s-a îngreunat într-atât încât risca să se prăbuşească peste locatarii de la etajul 1.
10 de angajaţi ai Primăriei s-au chinuit de două zile să scoată din apartament tonele de gunoaie şi resturi de toate felurile strânse de vecina lor în ani de zile. Pentru aceasta, oamenii şi administraţia blocului s-a chinuit de mai bine de 2 ani, dar degeaba fiindcă legile sunt cum sunt.
În final, la faţa locului au sosit angajaţii Primăriei Reșița cu remorci, lopeţi, excavatoare şi au început să golească apartamentul. Pe geam au fost aruncate de-a valma, cârpe, bucăţi de mobilă şi metal.

Ca urmare a sesizării Asociaţiei de proprietari nr. 131 şi a articolului apărut în presă, Primarul Municipiului Reşiţa a dispus, astăzi, 24 iulie 2014, convocarea unei comisii în vederea găsirii unei soluţii pentru igienizarea unui apartament din blocul nr. 6, situat în cartierul Lunca Bârzavei, Aleea Roman, unde proprietara depozitează deşeuri menajere, existând riscul declanşării unui focar de infecţii.
Comisia condusă de Secretarul Municipiului Bucur Lucian Cornel s-a întâlnit cu preşedintele Asociaţiei de proprietari şi administratorul blocului şi s-a stabilit intervenţia de urgenţă.
Personal din cadrul Serviciului Public-Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local şi al operatorului de salubritate -SC Supercom SA- au intervenit pentru colectarea şi ridicarea deşeurilor din locuinţă, în prezenţa reperezentanţilor Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu şi ai Poliţiei Locale.
Precizăm că vecinii femeii s-au confruntat şi în trecut cu această problemă, ceea ce i-a determinat să se adreseze şi altor instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Locală pentru soluţionarea acesteia.
Totodată, Direcţia de Asistenţă Socială va efectua o anchetă socială proprietarei apartamentului, în vederea acordării unui ajutor de urgenţă conform HCL nr. 34/2014.


video arhiva

Cabinet Primar

Comentarii

comentarii