VIDEO Tradiție și modernism: Drobul de fabrică- versus drobul de casă

drob porc 2Tradiţia este tradiţie şi ea trebuie respectată cu sfinţenie în casa românului. Dacă de Crăciun în nici o casă nu lipseşte bradul şi cozonacul, tot aşa , de Paşti, la loc de cinste pe masă tronează ouăle roşii, pasca şi drobul.

Dar, ori şi ce gospodină ştie că prepararea unui drob reuşit presupune multă muncă şi pricepere. Şi toate necesită timp în aceste zile când toată lumea aleargă după cumpărături sau cadouri.
Pentru a veni în întâmpinarea gospodinelor, unele carmangerii din Reşiţa, au trecut la fabricarea drobului, dar în mod tradiţional, ca acasă. Chiar dacă totul se face în sistem industrial, tradiţia şi reţeta sunt respectate cu stricteţe: de la ingredientele drobului şi până la frământat şi coacere, totul se face manual. Totul în cele mai stricte reguli de igienă şi curăţenie.

Şi fiindcă sunt foarte mulţi români care nu mănâncă drobul din carne de miel sau oaie, comercianţii prepară drob din carne de porc. Acesta este la fel de gustos şi mai ales, este agreat de toată lumea fiindcă conţine elementul principal al drobului: ierburile aromatice şi verdeţurile de primăvară: ceapa verde, cimbru, usturoi, pătrunjel şi……secretul bucătarului alături de dragostea de a face.
InfoCs vă oferă în exclusivitate o filmare despre modul în care se prepară drobul de paşti şi mi ales, vă oferă şi o idee despre cu puteţi aranja rapid un platou rece.

Comentarii

comentarii