VIDEO Tragedie la Valiug – Un tanar student s-a inecat in lacul Gozna

În această după amiază, un tânăr de 24 de ani s-a înecat la Văliug, în Lacul Gozna. Bărbatul este student la medicină la Timișora şi este cetățean iordanian. El venise în weekend la relaxare la Crivaia împreună cu prietenii și în jurul orei 14 a intrat în apă, în zona unui ponton amenajat. La un moment dat, tânărul a strigat după ajutor și a dispărut în apa lacului. Ceilalți trei colegi ai săi au sărit să-l salveze, dar nu au putut face nimic. Studentul dispăruse în apa lacului. Mai mulți turiști aflați în apropiere au sărit și ei în apă, dar băiatul dispăruse. Între timp, cineva a sunat la 112 și la fața locului a sosit un echipaj cu barcă al pompierilor militari din cadrul ISU, Detașamentul Reșița și un echipaj de ambulanță.
https://youtu.be/6cOPUrhQyjc
Căutările au durat câteva ore, dar fără nici un rezultat. În locul respectiv, apa are în jur de 15- 20 de metri iar pe fundul barajului sunt copaci şi buturugi. Spre fundul barajului, temperatura apei este în jur de 10 grade, în unele locuri chiar mai scăzută.

foto:fb
În ajutorul pompierilor reșițeni au fost chemați și scafandrii militari din județul Mehedinți. Se cunoaște faptul că apa este destul de adâncă în Lacul Gozna așa că trupul tânărului va fi căutat de scafandrii. Cu toate că pe lacul Văliug, ca de fapt pe toate lacurile din Caraș Severin sunt amenajate pontoane pentru plajă și plimbări cu barca, înotul se face pe propria răspundere. Pe nici un lac din Caraș Severin nu există serviciu de salvamar. Pe malul lacului sunt afișe prin care turiștii sunt informați că dacă intră în apă, o fac pe propria răspundere.

În tot acest timp, prietenii tânărului nu s-au dezlipit un moment de la locul căutărilor. Disperați, aceștia sperau în ajutorul pompierilor militari. Cu cât trecea mai mult timp, în ochii lor se citea tot mai multă disperare fiind convinși că pentru prietenul lor nu se mai putea face nimic. Tot ce-și doreau acum, era ca pompierii să-l găsească pe amicul lor. Între timp, la Văliug au sosit alți conaționali ai tinerilor. Cu toții sperau într-o minune. În jurul orei 17, au sosit scafandrii militari de la ISU Mehedinți. Lor li s-a alăturat un echipaj al ambulanței care i-a asistat pe timpul căutărilor. Scafandrii au intrat în apă, au căutat atât cât le-a permis organismul fiindcă apa este foarte adâncă și mai ales, este foarte rece. La fund, apa nu are mai mult de două – trei grade Celsius. Costumul din neopren asigură o anumită protecție, dar natura îşi spune cuvântul și organismul cedează. Căutările au fost oprite la lăsarea serii. Pompierii scafandrii spun că vor abandona căutările din cauza condițiilor foarte grele care le pun și lor viața în primejdie. Cu toate acestea, scafandrii au venit si marti si au cautat tanarul dispatut in apele lacului

Ultimul caz de înec la Văliug a fost înregistrat în urmă cu vreo 5 ani când în apele lacului și-a pierdut viața un tânăr de 25 de ani din Reșița. Vom reveni cu noutati privind cautarile tanarului disparut.

Comentarii

comentarii

6 comentarii la „VIDEO Tragedie la Valiug – Un tanar student s-a inecat in lacul Gozna

 • 1 august 2017 la 11:27
  Permalink

  Buna, tanarul stia bine sa inoate, este posibil sa-l fii tras curentii?Intreb pt ca weekendul acesta va fi un concurs de inot organizat in lacul de la Valiug!Multumesc

  • 1 august 2017 la 20:03
   Permalink

   Buna. Poate sa fie cazuza o problema medicala? ceva ce a generat, acest deznodamint tragic?

   • 1 august 2017 la 20:05
    Permalink

    eu ,am inotat de multe ori, in acest lac,uneori apa e calduta, apoi, brusc, nimereti in apa rece si tot asa. e un lac de munte cu ape adinci ,foarte pitoresc, dar uneori destul de rece apa.

   • 1 august 2017 la 20:06
    Permalink

    avand in vedere ca era tanar si ca stia sa inoate, poate fi pusa in balanta si o problema medicala. dar asta o vor stabili medicii.
    editor

 • 1 august 2017 la 1:48
  Permalink

  Dragi, dacă vreun organism are veste sau informații, vă rugăm să îl împărtășiți, suntem rudele acelui studentThis is my No. 00962775588918Or EmailBobzarka@hotmail.comMany thanks

  • 1 august 2017 la 2:36
   Permalink

   În tot acest timp, prietenii tânărului nu s-au dezlipit un moment de la locul căutărilor. Disperați, aceștia sperau în ajutorul pompierilor militari. Cu cât trecea mai mult timp, în ochii lor se citea tot mai multă disperare fiind convinși că pentru prietenul lor nu se mai putea face nimic. Tot ce-și doreau acum, era ca pompierii să-l găsească pe amicul lor. Între timp, la Văliug au sosit alți conaționali ai tinerilor. Cu toții sperau într-o minune. În jurul orei 17, au sosit scafandrii militari de la ISU Mehedinți. Lor li s-a alăturat un echipaj al ambulanței care i-a asistat pe timpul căutărilor. Scafandrii au intrat în apă, au căutat atât cât le-a permis organismul fiindcă apa este foarte adâncă și mai ales, este foarte rece. La fund, apa nu are mai mult de două – trei grade Celsius. Costumul din neopren asigură o anumită protecție, dar natura îşi spune cuvântul și organismul cedează. Căutările au fost oprite la lăsarea serii. Pompierii scafandrii spun că vor abandona căutările din cauza condițiilor foarte grele care le pun și lor viața în primejdie. Cu toate acestea, scafandrii au efectuat scufundari si in ziua de marti, dar fara nici un rezultat.
   editor

Comentariile sunt închise.