VIDEO Tragedie pe malul Dunării la Divici Un barbat a disparut de 3 saptamani

Nelu Ivăşcanu, un pescar de pe malul Dunării din satul Divici, în data de 28 februarie, profitând de vremea frumoasă, a plecat la pescuit. Bărbatul locuia împreună cu soţia sa într-o casă construită de ei pe malul fluviului și era pescar de profesie.
Familia ducea un trai liniștit, trăiau din pensia soţiei şi din banii câștigați de soț la pescuit. Omul nu a suferit de nici o boală, n s-a certat niciodată cu nimeni, dimpotrivă – avea prieteni în toată țara. La el acasă la Divici veneau prieteni din Timișoara, din Cluj, din Brașov sau Alba Iulia și încingeau partide de pescuit și gătit peștele.
Ceilalți pescuiau din plăcere, dar pentru Nelu Ivășcanu acesta era mijlocul de trai fiind pescar de profesie. Era un pescar bun, experimentat și mergea tot timpul singur la pescuit cu barca. În 28 februarie, în jurul orei 17, Ivăşcanu şi-a luat plasele de pescuit și a plecat cu barca pe apă, în zona ostrovului Divici, loc cu ape adânci și de 30 de metri. Omul făcea un lucru de rutină pe care îl făcea de peste 15 ani, avea experiență.

Omul a plecat și de atunci, dus a fost. Nu l-a mai văzut nimeni niciodată. Soția l-a aşteptat seara cu masa pusă, dar soțul nu mai apărut. S-a gândit că o fi rămas la pescuit peste noapte cu ceva prieteni, dar telefonul mobil era închis. Soția sa a crezut că probabil i s-a descărcat bateria și s-a culcat. Dar soțul său nu a apărut nici a doua zi. Atunci, femeia și-a anunțat rudele și prietenii și au cerut ajutor la 112.

Nuta Ivăşcanu spune că în prima zi au venit polițiștii de la Moldova Nouă, cei de la Criminalistică, poliția de frontieră și pompierii militari. Aceștia – pompierii- au fost singurii care au pornit cu o barcă în căutarea bărbatului său. În rest, ei i s-au luat declarații, a povestit ce s-a întâmplat în ultimele ore și de atunci – nu s-a mai întâmplat nimic. Doar pompierii militari mai vin câte-o dată și fac ture cu barca în zona respectivă în speranța că vor găsi ceva.

Soția dispărutului i-a rugat pe polițiști și pe pompieri să aducă un sonar sau scafandrii de la Orșova ca să-i caute soțul, dar degeaba. Nimeni nu a mișcat nimic în acest sens. Puși într-o asemenea situație, prietenii lui Ivășcanu s-au adunat de prin țară și au început să-și caute singuri prietenul dispărut. Lor li s-au alăturat alți săteni și pescari din sat și împreună cu poliţişti de frontieră, l-au căutat câteva zile pe dispărut.

Oamenii din zonă spun că exista varianta ca fiind seară, barca lui Ivășcanu să fi fost lovită și distrusă de vreo un vapor de croazieră. Varianta unui accident este exclusă: în cazul în care s-ar fi agățat în plasele de pescuit și ar fi fost tras la fundul apei, ar fi rămas barca pe apă. Tot ce a fost găsit până acum, este un bidon din plastic pe care pescarul îl avea în barcă. În rest nimic, nici măcar o urmă.

Soția pescarului încă mai speră și face un apel la autorități să trimită scafandri sau o barcă cu un sonar puternic pentru a-i căuta soțul dispărut.

Comentarii

comentarii