VIDEO Transbanateanul – Cel mai frumos drum la înălțime din județ, riscă să se distrugă datorită transporturilor cu lemn

O investiție de 121 milioane de lei a Consiliului Județean, din fonduri europene, riscă să se distrugă din cauza transporturilor ilegale cu lemn. Este vorba de cel mai frumos drum la înălțime din Banat, DJ 582 Văliug-Slatina Timiș, proiect finalizat în septembrie 2014.
Deși după darea în folosință a drumului se vorbea foarte mult despre creșterea potențialului turistic în zonă datorită creării accesibilități prin realizarea acestui traseu, riscul ca acest drum să se transforme într-un coșmar pentru turiști este tot mai mare. Reabilitarea drumului facilitează accesul turiștilor spre Semenic scurtând cu 50 de km distanța față de vechiul traseu, prin Reșița.

Drumul se distruge încet și sigur și cei abilitați nu fac nimic în acest sens.
Există prevederi legale privind circulația vehiculelor cu gabarit depășit pe drumurile județene. Firmele care transportă pe aceste drumuri trebuie să dispună de autorizații de transport speciale date de către Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat. În ultimii ani au fost date doar 69 de astfel de autorizații.

DJ 582 este abilitat pentru 7,7 tone greutate, mașinile cu lemne care străbat tot mai des acest drum ajungând la 30 de tone.

Drumul a fost finalizat în toamna lui 2014 dar nu s-a luat nicio măsură de oprire a transportatorilor cu lemne care tranzitează drumul deși Victor Marinescu, directorul general al firmei constructoare, a subliniat că portanța drumului nu permite un trafic deosebit de greu și se luase în discuție, încă de pe atunci, rezolvarea problemei autoutilitarelor care transportă lemn.

Poate noua conducere a CJ va fi mai interesată să salveze situația.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments