VIDEO Tren deraiat la Gara Reşita Sud – Un vagon încărcat cu lingouri a sărit de pe sine

Un vagon încărcat cu lingouri şi țaglă, a deraiat ieri în triajul gării CFR Reşita Sud. Garnitură de tren formată din mai multe vagoane de transport marfa, plecase din zona industriala a oraşului vechi şi se îndrepta spre Caransebeş.

La un moment dat, unul dintre boghiurile unui vagon a deraiat şi vagonul a sărit de pe linia ferată. Convoiul circula cu viteză mică, era în zona de manevră triaj iar mecanicul locomotivei a observat la timp defecțiunea şi a oprit trenul. Având în vedere faptul ca vagonul era încărcat cu lingouri metalice, din cauza greutăţii şi a forţei de inerţie, oprirea vagonului s-a produs în câţiva metri, lucru ce a dus la avarierea liniei ferate.

Poliţia criminalistică a deschis o anchetă. La această oră, la faţa locului este o comisie specială de la CFR care cercetează ce s-a întâmplat acolo şi cine este vinovat. Locomotivele fac arte din sistemul CFU (căi fetrate uzinale)iar mecanicii nu sunt angajaţii CFR. Trenurile de călători de la Caransebeş şi Bucureşti circula doar până în gara Reşita Nord.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Comentarii

comentarii