VIDEO Tribunalul Caraş-Severin la ora bilantului 2016

Tribunalul Caraş-Severin şi-a prezentat bilanţul activităţii pe anul 2016. În ședință a fost analizată activitatea întregului corp de magistrați din cadrul tribunalului. Aceasta a fost catalogată ca eficientă, conform plajelor de eficiență stabilite prin hotărârile CSM.
Volumul de activitate, comparativ cu anul trecut a fost mai mare, cu aproximativ 600 de cauze. Raportat la volumul mare de activitate al instanţei, de 15.120 dosare şi ţinând cont de numărul de judecători care au activat efectiv, precum şi de fluctuaţia acestei categorii de personal, a rezultat în anul de referinţă, o încărcătură medie de aproape 880 de dosare pe judecător. Faptul că, în medie, doar 6,26% din numărul total al hotărârilor pronunţate sunt atacate cu o cale de atac relevă gradul real de încredere al justiţiabililor în modul cum este realizată justiţia la nivelul judeţului Caraş-Severin, ceea ce înseamnă că restul de 93,74 % din hotărâri sunt de natură să mulţumească cetăţenii care au apelat la justiţie.

Cât despre vulnerabilitățile instanței județene, acestea se referă la lipsa de personal în rândul magistraților. În momentul de faţă, există două posturi de judecător neocupate, iar pe cele trei secții ale tribunalului, cei trei președinți sunt încă delegați.

Sincron judecător Gabriela Stuparu, vicperesedintele Tribunalului Caraş-Severin: „Sperăm că o dată cu soluționarea problemei legate de vacantarea postului de președinte, cu ocazia soluționării de către instanța supremă a contestației judecătorului RustinCiasc, fost preşedinte al Tribunalului Caraş-Severin, să se soluționeze și această problemă, pentru a derula procedurile de desemnare a președinților prin mandate, și nu prin delegare”.

Comentarii

comentarii