VIDEO Tudorita Nicula a iesit din PSD si din viata politica

Tudoriţa Nicula, cea care a condus Organizaţia de Femei a PSD Caraş-Severin timp de 12 ani, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că a renunţat la toate funcţiile pe care le deţine şi că se retrage din viaţa politică.
„Am ajuns la acest moment al vieţii mele, când m-am hotărât să fac o schimbare, după 16 ani petrecuţi în PSD şi am luat decizia de a renunţa la activitatea politică. Preşedintele PSD Caraş-Severin a spus că nu aveam cum să candidez pentru Parlamentul României, pentru că sunt incompatibilă. Da, recunosc că sunt incompatibilă, dar cu anumite persoane din PSD. Eu am venit în partid cu sufletul, însă acum nu mă mai reţin aici multe lucruri. La început, criteriile după care erau promovate femeile, şi nu numai ele, erau cu totul altele. Munca în partid conta cel mai mult, cinstea şi onestitatea, la fel. Acum, nu se mai ţine cont de aceste criterii. O astfel de luptă, pentru aceste principii, am dus-o de la alegerile locale până în prezent”, declară fosta lideră a Organizaţiei de Femei din PSD Caraş-Severin.

În legătură cu incompatibilitatea, Tudoriţa Nicula a explicat faptul că aceasta este de două feluri, unul prin care ţi se interzice să mai deţii funcţii publice, aşa cum a fost cazul ei, şi unul prin care nu mai ai voie să candidezi, pedeapsă complementară care nu i s-a aplicat.

Tudoriţa Nicula a intrat în PSD în anul 2000. Între 2002 şi 2004, a fost preşedinta femeilor social-democrate din Reşiţa, iar din 2004, până în prezent, a condus Organizaţia de Femei a PSD Caraş-Severin.
„Eu le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături de-a lungul acestor ani şi le mulţumesc şi celor din mediul politic din judeţ, pentru invitaţia de a face parte din echipa lor. Am refuzat toate ofertele, pentru că nu vreau să fiu considerată traseistă politic. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu voi avea opinii politice şi că nu voi sprijini o anumită formaţiune”, susţine Tudoriţa Nicula.

Până atunci, alături de fosta lideră social-democrată a venit un grup de femei, cu care a constituit Asociaţia Caritabilă „Din suflet, pentru suflet”, unde vor continua politica socială şi culturală, începută, de altfel, cu mulţi ani în urmă.

„După această conferinţă de presă, vom avea Adunarea generală a asociaţiei. Sunt foarte multe cazuri sociale, pe care încercăm să le ajutăm. Practic, vom continua munca pe care am facut-o şi până acum. Ne pregătim deja pentru o nouă acţiune socială. Dacă acum doi am am ajutat un caz, anul trecut, am adunat bani şi i-am donat Clinicii Nera, iar acum, pe 3 decembrie, avem în vedere un alt caz”, a mai spus Tudoriţa Nicula.

Comentarii

comentarii