VIDEO Turismul cărăsan dat pe mana unor snapani! Au furat cu totii

Acuzații grave la cel mai înalt nivel! Președinți de țară, prim-miniștri și politicieni de prim rang ai județului l-au acoperit, timp de 14 ani pe Iosif Armaș în afacerile dubioase pe care le desfășura la Băile Herculane. Armaș, fost portar de hotel, era cel mai mărunt dintre ei, afirmă profesorul Ilie Cristescu, cel care s-a aflat la conducerea SC Hercules până la privatizare. După același model a fost devalizată și stațiunea Semenic, a adăugat afaceristul Pavel Aghescu

Cunoscutul om de afaceri Pavel Aghescu și fostul director al SC Hercules până în momentul privatizării, Ilie Cristescu, au prezentat într-o conferință de presă susținută la Reșița câteva aspecte ce se regăsesc într-o scrisoare trimisă premierului Dacian Cioloș, cu privire la devalizarea stațiunii Băile Herculane și situația economică dezastruoasă a județului. Cei doi nu s-a ferit să utilizeze cuvinte dure la adresa fostelor conduceri, pe care le consideră responsabile pentru tot răul. Ilie Cristescu, profesorul universitar care a încercat, de-a lungul timpului, să deconspire afacerile dubioase din Herculane, fără să fie luat în seamă, spune că Iosif Armaș era cel mai mic din piramida infracțională. Și că a fost creat pentru jaful stațiunii. Cristescu a prezentat un moment în care a apelat la Generalul Ioan Talpeș pentru a stârpi activitatea infracțională de la Herculane. Acesta nu doar că n-a luat nicio măsură, dar la puțin timp s-a ales și cu o vilă impunătoare la Topleț: ”Nu poate să fie vorba numai de Armaș. El a fost mărunt. A fost atât de bine acoperit, încât timp de 14 ani nimeni nu l-a deranjat. Am scris la prim-ministru și președinte în repetate rânduri. De pildă, președintele țării m-a trimis la Talpeș, care a zis că se rezolvă, și pe urmă s-a ales cu o casă la Topleț”, precizează Cristescu.

Cunoscutul om de afaceri Pavel Aghescu a adus în discuție stațiunea Semenic, despre care afirmă că a fost distrusă după același model. Interesele meschine a lăsat hoteluri întregi în ruină, cu binecuvântarea celor aflați la conducere: ”Nu-i doar Herculanele în această situație. E și stațiunea Semenic, care a fost privatizată, și o vedem cu ochii noștri: e închisă! Oare în caietul de sarcini, la vânzarea stațiunii, nu s-a prevăzut continuarea activității turistice a zonei? Nu s-a prevăzut îmbunătățirea situației? (la fel ca la privatizarea stațiunii Herculane n.r.) Am ajuns la închiderea integrală a acestei stațiuni. Situația e dezastruoasă acolo!”

Pe Muntele Semenic, hotelurile Gozna si Nedeea sunt, de la privatizarea din 2001, in proprietatea omului de afaceri Gruia Stoica. Acesta detine, impreuna cu Vasile Răducanu, pachetul majoritar de actiuni la societatea Turist Semenic, urmasa Oficiului Județean de Turism o societate aflata, din 2011, in insolventa. Pe langa alte active, in patrimoniul acesteia se afla si ruinele de pe Semenic.

InfoCs.ro a realizat un montaj video cu fotografii din arhiva proprie, dar si culese de pe facebook din mai multe surse. Sunt fotografii facute in mai multe anotimpuri si in mai multi ani. Prezinta locuri frumoase, dar mai ales dezastrul. Si din exterior si din interior. Oameni care au fost pe semenic de-a lungul anilor, oameni care s-au bucurat de binefacerile muntelui si care acum au ramas ingroziti de ceea ce au putut gasi acolo, de ceea ce s-a putut intâmpla acolo. Gruia Stoica nu a fost in stare nici macar sa pastreze ce a luat pe un pret de nimic. De fapt, nu l-a interesat. Omul avea alte afaceri in cap, il interesau doar garantiile pentru imprmuturile bancare facute ca sa poata dezvolta alte activitati. Am fost in Serbia, in zona de agrement Deliblata. Si acolo s-au privatizat hotelurile si motelurile. Unele au fost modernizate, altele, au fost doar renovate si functioneaza in continuare. Au preturi mult mai mici ca si cele moderne, dar lumea vine fiindca in concediu, pe primul loc este recreerea, mai apoi cauti si confort. La ei s-a putut, la noi, s-a distrus. Numai ca la sarbi, am inteles ca in fiecare an a venit un control care a verificat modul cum sunt gospodarite aceste hoteluri și moteluri. La noi, s-au facut imprumuturi bancare si s-a girat cu statiunile. Revenim asupra acestui capitol.

Deci, să facem o mica recapitulare a ceea ce a însemnat guvernul nastase cu agaton la Ministerul Turimsului pentru Caras Severin. Ce a inseamnat marea privatizare si revigorare a turismului românesc girate de nastase si agaton. Statiunea Semenic – distrusă.SEmenic paragina (133)STatiunea Semenic – cum a fost:SEmenic Hotel-GoznaStatiunea Poiana Marului cu celebrul complex Scorilor -distrus.hotel-scorilo-poiana-marului Scorilo asa cum a fostscorilo-poiana-marului-728x336
Statiunea Muntele Mic Hotel Sebes acum:Muntele Mic
Baile Herculane acum:Herculane 21 apr  (61) Baile Herculane inainte de 89:SALUTARI BAILE HERCULANE
Anina, Statiunea Marghitas acum:marghitas-motel Hotel Margitas inainte de 1989:margitas hotel inainte
Si ne oprim aici. Ramai pe infocs.ro fiindca in zilele urmatoare ne vom ocupa de alte zone ale Caras Severinului. La fel de frumoase, dar la fel de distruse.

Comentarii

comentarii