VIDEO Turist atacat de câini carat cu spatele şi targa de salvamontișii din Băile Herculane

Caz deosebit de grav petrecut în zona turistică Băile Herculane – Munţii Domogled. Un turist aflat în zona Prisăcina – unul dintre cătunele izolate ale Comunei Cornereva – a fost atacat de o haită de câini. Bărbatul a încercat să se apere, dar unul dintre câini i-a sfâșiat pulpa piciorului drept. Norocul său a fost că un localnic i-a auzit țipetele și l-a salvat din colții câinilor.

Zona este în creierul munților la peste 1200 m altitudine, o zonă deosebit de izolată frecventată de turmele de mistreți, de către urși și alte animale sălbatice. Este de înțeles de ce nu există gospodărie în care să nu existe cel puțin 2 -3 câini de talie mare.

Realizând că are hemoragie puternică, turistul din București a sunat la 112 și a cerut ajutor. Apelul său a fost dirijat către poliție și serviciul Salvamont. De aici, turistul a fost învățat cum să-și acorde primul ajutor ca să oprească hemoragia. Între timp, spre zona respectivă au pornit salvamontiștii sprijiniți de către doi voluntari din Herculane, dintre care unul este consilier local.

Aceștia au găsit turistul rănit, l-au pregătit, după care au pornit cu el spre baza muntelui. Fiindcă drumul este unul de munte cu poteci abrupte și povârnișuri, pe anumite porțiuni, turistul a fost cărat în spate – în cârcă – de către salvamontiști. Ajunși la drumul național la baza muntelui, acesta a fost preluat de către alți prieteni și membrii ai familiei și transportat la Spitalul Orăşenesc Orşova.

 

În urmă cu o săptămână, aceeași echipă de salvamontiști și voluntari, a acționat în condiții similare în zona Cascadei Vânturătoarea. Acolo au avut de-a face cu nun accident a cărui victimă a fost un turist în vârstă din Germania.

 

 

 

Comentarii

comentarii