VIDEO Ultima ședință de CL Resita în formula actuală

În ultima ședință a Consiliului Local Reșița pentru mandatul 2012-2016, o ședință în care s-au adoptat mai mult hotărâri uzuale, de funcționare, unul dintre punctele de interes pentru reșițeni este cel al aprobării indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ce se va desfășura sub denumirea de ”Amenajarea Zonei Victoria, Lunca Bârzavei, Municipiul Reșița”. Cum și ”spatele” trebuie să arate bine, municipalitatea va demara lucrări pentru amenajarea zonei din spatele Complexului Victoria, lucrări de reabilitare și lărgire a parcării, de amenajare a locului unde se depozitează gunoiul și două benzi de acces pentru autoturisme, zona fiind una foarte circulată și în prezent destul de greu accesibilă mașinilor. Se vor amenaja 148 de locuri de parcare, dintre care 87 locuri de parcare pentru spațiile comerciale și 61 de locuri de parcare rezidențiale. Valoarea totală a investițiilor cu tot cu TVA, este de 1.644.868 lei.

Un alt punct aprobat, privește preluarea de către administrația locală, în urma unei Hotărâri de Guvern, a sectorului de drum ce include Pasajul Rutier Triaj – Lunca Bârzavei, care se află acum în administrarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

”Pasajul a fost în proprietatea Drumurilor Naționale, știți că avem câteva porțiuni de drum din oraș care legal sunt la ei; de la sensul giratoriu până la tot ce înseamnă Triaj. L-am preluat noi acum deoarece a fost dată o Ordonanță de Guvern în acest sens. Asta este pe acte și în momentul când finalizează lucrarile și au valorile investiției pe care au făcut-o acolo, trebuie să ni-l predea catre administratia publica locală. Ceea ce zic eu că e un lucru bun pentru că ei nu lucrau serios pe el, ei nu aveau bani, noi nu puteam intervenii fiindcă nu era al nostru. La ora actuală, doar un tronson mic din Calea Timișoarei,foarte puțin, a mai rămas la Drumurile Naționale. Dar, oricum va trebui să le preluăm noi toate fiindcă nu or să vină niciodată ei să repare, sau dacă repară ….ați văzut anul trecut ce a ieșit. S-a reparat un pic pe pasaj, s-au pus de 2 centimetri de asfalt și gata. Și trebuie să recunoaștem că Pasajul este un punct de referință în orașul nostru.” a precizat Ioan Crina, viceprimarul Reșiței cu atribuții de primar.

Comentarii

comentarii