VIDEO Un senator la raport – Ionuţ Chisăliţă, şase luni de activitate în Parlamentul României

Bilanțul primei sesiuni legislative în calitate de Senator PSD a lui Ioan Narcis Chisăliță a fost prezentat într-o conferință de presă. Senatorul social-democrat de Caraș Severin se poate lăuda cu 11 inițiative legislative, din care două îi aparțin în totalitate.
Senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă este primul si singurul dintre parlamentarii cărăşeni care şi-a prezentat într-o conferinţă de presă, activitatea după şase luni de mandat. Alături de parlamentar s-au aflat colegi de-ai dansului, consilieri locali.

În cele şase luni de mandat, Ionuţ Chisăliţă şi-a aduus contribuţia la 11 proiecte legislative, dintre care două sunt personale. Unul dintre ele vizează modificarea Legii cadru nr. 284/2010, actualizată în 2014. Prtactic, este vorba de modificarea art. 19 din lege în sensul că: „Pentru activitatea desfăşurată de persoanele cu handicap grav şi accentuat, în cadrul programului normal de lucru, se acordă un spor de 15% din salariul de bază”.

Propunerea legislativă are ca obiect înlăturarea eliminării inechităţilor între persoanele cu dizabilităţi/handicap grav şi accentuat, cu tipuri de handicap diferite, angajate în muncă. Până acum, acest spor este acordat doar persoanelor nevăzătoare. Dacă proiectul va trece, peste 400.00 de persoane aflate în această situaţie vor beneficia de acest spor salarial important.

Un alt proiect de lege iniţiat de senatorul PSD se referă la modificarea art. 44 din Legea 254/3013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor private de libertate, în sensul că persoanele aflate în această situaţie ar trebui să urmeze o formă de calificare organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă imediat după expirarea perioadei de carantină a deţinutului, şi nu cu nouă luni înainte de eliberare, cum se întâmplă în prezent.

Comentarii

comentarii