VIDEO Unde este Titicarul? Cine le-a furat reșițenilor și această ultimă bucurie?

La 230 de ani de când a pornit industria la Reşiţa şi mulţi alţii de când s-a fabricat prima locomotivă cu abur la Reşiţa, în anul 2011, reşiţenii şi turiştii aflaţi prin oraş, aveau posibilitatea de al vedea dintr-un tren ce circulă- nu pe şine, ci pe străzile oraşului. Având în vedere că pe raza municipiului Reşiţa se află zone turistice şi de agrement, trenuleţul rutier circula de luni până duminică, din oră în oră, de la ora 10 până la ora 19. Staţiile de oprire ale acestuia erau cele de transport public local de călători. Tariful pentru acest mijloc de transport era de 3 lei/călătorie pentru persoanele peste 7 ani şi gratuit pentru copiii sub 7 ani. De menţionat că cei mici, singuri sau în grup, puteau călătorii cu trenuleţul numai însoţiţi de un adult însoţitor. Garnitura de transport era vopsită în roşu şi negru, culorile tradiţionale ale municipiului, şi era compusă dintr-o „locomotivă“ şi trei „vagoane“ echipate cu băncuţe.

Numai că acum ,,Trenulețul rutier -Titicarul” este doar o amintire frumoasă pentru copiii și adulții Reșiței și o bucurie sfărâmată de dezinteresul unei societăți care-și sfidează călătorii.
Adus în municipiu în vara anului 2011 de către Primăria Reșița și dat în concesiune celor de la firma de transport public SC Spedition Ro-A Tir SRL, trenulețul roșu și vesel mergea pe ruta Victoria-Nera și retur și oprea în stațiile de transport public local spre bucuria copiilor care îl așteptau nerăbdători.

Deși sezonul estival bate la ușă și vremea frumoasă ar fi numai bună pentru o plimbare cu trenulețul prin oraș, acest lucru nu mai este însă posibil datorită firmei de transport public Ro-A Tir care, încă o dată, își bate joc de locuitorii Reșiței. Titicar-ul, cum i se mai spune, a dispărut fără urmă, luânduli-se oamenilor dreptul ca măcar să afle din ce motiv copiii lor nu se mai pot bucura de puținele lucruri frumoase pe care le mai oferă viața la oraș. Trenulețul dădea un strop de aer estival acestui municipiu sumbru și prăfuit. Se pare că vehiculul cumpărat pe banii reșițenilor, a dispărut pe vremea fostului director de la Ro-A Tir, Ionela Kovacs, fără a se cunoaște motivele și oarecum printr-o decizie tacită, sabotând bucuria celor mai mici locuitori ai Reșiței. Unele informații obținute pe surse spun că acesta ar fi ajuns pe Litoral pe bani frumoși. Și vorbim aici de zeci de mii de euro. Adică a fost vândut altora să plimbe turiștii de acolo. Reșițenii nu au acest drept. Intr-un oraș cu puține atracții turistice, distrugem și ce avem.

Contactați de Info-CS cei de la societatea de transport public local, nu au oferit prea multe detalii până în momentul de față, singura informație fiind aceea că trenulețul nu mai este la ei și că nu a mai fost pe traseu nici vara trecută și nu va fi nici în această vară.
Timpul frumos, aerul cald și atmosfera care ne duce cu gândul la zilele călduroase ar fi putut fi un tablou frumos de început de vară și vacanță prin punerea în funcțiune a Titicarului, care timp de câteva veri, puține e drept, a bucurat reșițeni și turiști deopotrivă. Cât de frumos ar fi fost ca micuții să se plimbe în zilele de sărbătoare și vacanța cu trenulețul prin oraș!

După ce că suntem obligați să suportăm autobuze vechi, murdare și periculoase din punct de vedere tehnic, și puținul de care se puteau bucura copiii a fost luat de către societatea de transport urban aruncând ”la gunoi” tot ce însemnă interes și respect pentru călătorii de pe urma cărora firma se dezvoltă, ia bani frumoși. Unde mai pui că acum vor încasa mai mulți bani de la primărie ca subvenție pentru transportul gratuit al pensionarilor.

Vehiculul a fost adus tocmai din Franţa, era nou – nouț şi avea un motor Peugeot, o capacitate de 18 locuri pentru călători și a fost achiziționat în 2011 cu suma de 50.000 de lei.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Unde este Titicarul? Cine le-a furat reșițenilor și această ultimă bucurie?

  1. citat: „Se pare că vehiculul cumpărat pe banii reșițenilor, a dispărut pe vremea fostului director de la Ro-A Tir, Ionela Kovacs […] Vehiculul a fost adus tocmai din Franţa, era nou – nouț şi avea un motor Peugeot, o capacitate de 18 locuri pentru călători și a fost achiziționat în 2011 cu suma de 50.000 de lei.” – exista si o baza în această informație sau e doar o legendă urbană?

Comments are closed.