VIDEO Uniforma școlară între necesitate și mândria de a aparține unui colectiv

La Şcoală Gimnaziala Numărul 7 din Reşita, şi dascălii poartă uniforme. Începând cu acest an şcolar, uniforma este piesa aleasă ca îmbrăcăminte de lucru, nu doar de elevi elevi, ci şi de cadrele didactice.
Dascălii intră la oră cu tricou şi pulover personalizate cu însemnele şcolii, ţinuta lor fiind identică cu cea a elevilor de la gimnaziu în timp ce elevii poartă un alt gen de uniformă, dar care respectă culorile școlii. Aceasta este compusă din sarafan şi cămaşa pentru fetiţe şi pantalon, vesta, cămașa şi cravata pentru băieţi.

De la cei mai mici elevi ai şcolii și până la dascăli, părinţi şi bunici, cu toţii sunt încântaţi de uniformele care reprezintă, până la urmă, brandul şcolii. Este un stil vestimentar deosebit care îi face pe elevi să simtă că aparţin, împreună cu profesorii lor, unui colectiv. Colectivul Şcolii Gimnaziale Numărul 7 Reșița. O școlă cu aproape 60 de ani de istorie.

Purtarea uniformei nu este obligatorie în sistemul de învăţământ românesc. Adoptarea unei ţinute obligatorii este la latitudinea unităţilor de învăţământ. Fiindcă sunt în creștere mai rapidă, elevii de la clasa pregătitoare nu poartă uniforme iar celor din clasele I – IV li se fac uniforme mai lejere și care pot fi ajustate cu ușurință. Un astfel de echipament poate fi purtat cel puțin pe durata a patru ani.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

3 comentarii la „VIDEO Uniforma școlară între necesitate și mândria de a aparține unui colectiv

 • 9 octombrie 2017 la 20:44
  Permalink

  UNIFORMIZARII ne macina! ………………………………..mesaj moderat.

  nu incurajam publicarea conetariilor anonime cu atac la persoana
  redactia

  • 11 octombrie 2017 la 12:07
   Permalink

   Nu reusiti sa faceti diferenta intre un atac la persoana si un comentariu pertinent?! Unde ati ivatat jurnalism? Si care e PERSOANA atacata? Era un comentariu legat de cateva lucruri evidente! Si unele intrebari pe care nu le-ati pus cu privire la costurile uniformelor si cine le-a suportat. Pentru ca, in conformitate cu legislatia din invatamant, nu pot fi strasi bani de la elevi si profesori. O fi PSD-ul considerat persoana?

 • 9 octombrie 2017 la 12:15
  Permalink

  Băgați bani in uniforme decât să băgați în învățământ 

Comentariile sunt închise.