VIDEO Universitarii resiteni renunta la greva, dar continua lupta

Angajaţii Universităţii Eftimie Murgu din Reşita au renunţat la greva generală, care ar fi trebuit să înceapă de miercuri, 28 octombrie. Măsură de protest era determinată de faptul că, de două luni de zile, la universitatea reşiţeana nu au fost plătite salariile. Nici acum nu a fost rezolvată această problemă, starea de incertitudine continua în ceea ce priveşte remunerarea salariaţilor, însă cu toate acestea greva generală nu va mai fi declanşată deoarece, spun liderii sindicali, ar fi ilegală.

Universitatea Eftimie Murgu din Reşita trece, în această perioadă, prin grave probleme financiare după ce, din cauza scandalului de corupţie în care sunt implicate mai multe cadre universitare, Ministerul Educaţiei a sistat alocarea unor sume de bani din fondul de dezvoltare instituţională. Pe aceşti bani se baza universitatea pentru a funcţiona până la sfârşitul anului bugetar şi, implicit, pentru a plăti salariile celor peste 170 de angajaţi. Singurii bani care mai pot veni de la minister sunt, în momentul de faţă, cei din fondul pentru fuziune, dar numai în cazul în care negocierile cu Universitatea de Vest din Timişoara vor fi duse la bun sfârşit.

Până când acest lucru se va întâmpla, şansele angajaţilor de a-şi primi salariile sunt minime. Cu toate acestea, s-a renunţat la greva generală.

În prezent, la Universitatea Eftimie Murgu sunt înmatriculaţi puţin peste 1.600 de studenţi.

Comentarii

comentarii