VIDEO Vă mai amintiți filmul ,,Septembrie” ? A murit actorul Geo Costiniu. Avea doar 63 de ani

geo costiniuGeo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani. Actorul va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Străuleşti 2, potrivit reprezentanţilor Teatrului Odeon.
Directoarea Teatrului Odeon, Dorina Lazăr, a declarat, marţi, că Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat.
„Era suferind. A fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat, care s-a îmbolnăvit. A murit săptămâna trecută Dana Comnea, la New York, şi acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mâhnită. Era un coleg minunat şi uite că boala l-a învins”, a declarat aceasta pentru Mediafax.
Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti. În anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei.
Cel mai recent spectacol în care a jucat a fost „Marchizul de Sade” (2005), în regia lui Beatrice Rancea, la Teatrul Odeon
Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca „Pălăria Florentină”, „Omul care a văzut moartea” şi „Patima roşie”.
A debutat în filme în anul 1972, în pelicula „Paraşutiştii”, de Dinu Cocea. În 1978, a jucat în filmul lui Timotei Ursu „Septembrie”, o poveste de dragoste care l-a făcut celebru în rândul spectatorilor.
Printre filmele în care a jucat se numără „Aştept provincia” (1995), „Neînvinsă-i dragostea” (1993), „Patul conjugal” (1993), „Capul de răţoi” (1992), „Întâmplări cu Alexandra” (1989), „De ce are vulpea coadă?” (1988), „Nişte băieţi grozavi” (1987), „Un oaspete la cină” (1987), „Ora zero” (1979).

rol.ro

Comentarii

comentarii