Ruladă de cotlet cu garnitură de legume VIDEO

Este o rețetă pentru patru persoane, gustoasă, aspectuoasă, ușoară, rapidă și destul de ieftină. Merge și la masa de duminică sau când aveți voi poftă, dar la fel de bine merge și la o masă festivă. Merge și ca felul doi, dar merge și ca aperitiv, rondele tăiate și puse pe platou.
Pentru rețeta de azi, avem nevoie de 500 g cotlet de porc, 50 g șuncă de Praga sau Semenic, 50 g cașcaval, o pungă de legume amestec mexican fără orez, 3 cepe mici, 150 g carne măcinată amestecată cu pastă de mici, un ou, sare, piper, pastă de ardei – opțional, ulei și câteva linguri de făină. Era să uit de scobitori.

Cotletul se taie in patru bucăți ce se bat bine cu ciocanul de șnițele. Se condimentează cu sare și piper și se lasă de-o parte pe o farfurie. Pasta de mici se amestecă cu carnea tocată și cu o ceapă, se pune un ou, o linguriță de pastă de ardei, condimentele preferate și se omogenizează bine preparatul. Șunca și cașcavalul se taie bastonașe. Pe bucata de carne la mijloc, așezăm legume, bastonașe de șuncă și cașcaval, ungem cu puțină pastă de ardei și rulăm. Prindem cu scobitori să nu se desfacă, tăvălim rulourile prin făină și punem la prăjit în ulei cu unt la foc potrivit – spre mic.

Restul de ceapă se toacă solzi și se dinstuie cu ulei. Când este sticloasă ceapa, punem legumele – amestec mexican, un pic de sare, un praf de piper și puțină pastă de ardei. Lăsăm câteva minute, punem unt cât o nucă , mai lăsăm un minut, acoperim etanș și stingem focul.

Se scot scobitorile din rulourile de carne, se așează pe platou și se servește cu pâine proaspătă. CU o răchie fiartă înainte și o bere rece la final.
Pofta bună!

Comentarii

comentarii