VIDEO Vacanță de paști- pauză de respect pentru Săptămâna Mare – ,,Bârzava” se odihnește puțin

Ansamblu vacanta (5)După un an de muncă, de repetiţii şi pregătiri, pentru tinerii învăţăcei în tainele dansului popular şi al folclorului autentic- membrii Ansamblului Folcloric Bârzava, au luat o mică pauză.

Ieri, la început de Săptămână Mare de dinainte sărbătorilor pascale, cei aproape 50 de membrii ai Ansamblului de cântece şi dansuri populare Bârzava, ansamblu format şi susţinut de către primăria Reşiţa şi Consiliul Local Reşiţa, au susţinut ultima pregătire, ultima repetiţie din această perioadă.
Tinerii şi instructorii s-au strâns aşa cum fac de mult timp, mai exact, de aproape un an în Sala Dacia a primăriei Reşiţa unde au susţinut o ultimă repetiţie. Fiindcă am intrat într-o perioadă cu mare încărcătură spirituală, Săptămâna Mare, instructorii au decis să fie oprite şi repetiţiile iar membrii să se bucure de o mică vacanţă.

Problema cu bucuratul şi cu vacanţa, este una relativă pentru tineri fiindcă cel mai bine ei se simt la repetiţii, cu şi alături de prietenii şi colegii lor de ansamblu.
Şi cum se face şi cade bine la un asemenea moment, primarul oraşului, Mihai Stepanescu- cel care a iniţiat şi pornit această idee a ansamblului, a făcut cinste cu suc, prăjituri, sărăţele – toate de post. Cei mai mari, adulţii, au primit şi câte o bere, dar fără alcool. Surpriza au constituit-o ouăle roşii primite în dar de la primar. Acestea vor fi ciocnite de tineri în noaptea de înviere când vor veni de la biserică.

Comentarii

comentarii