VIDEO Valea Țerovei a fost inundată de ploile din ultimele 24 de ore

Ploile căzute în ultimele 24 de ore au dat de furcă autorităților locale și mai multor oameni de afaceri care au sediile pe Valea Țerovei. Apa strânsă pe versanți a format torente care s-au revărsat peste oraș, mai exact, peste partea vestică în cartierul Țerova.
Apă a crescut văzând cu ochii fiind alimentată și de pârâul Țerova care a ieșit din matcă. Au fost inundate peste 100 de hectare de teren și mai multe societăți comerciale. De asemenea, apa a inundat mai multe gospodării din cartierul Țerova, mai exact – drumul de acces spre Țerova, grădini, curți, pivnițe și anexe, dar din fericire nu a intrat și în case.

La fața locului au sosit angajații Primăriei Reșița care au intervenit cu oameni și utilaje pentru decolmatarea șanțurilor, a albiei pârâului Vâna Țerovei și curățarea carosabilului de aluviuni. O echipă a Secției de drumuri și spații verzi alături de o alta a SVSU din cadrul Primăriei Reșița, au intervenit pentru îndepărtarea crengilor și a gunoaielor care au astupat gura podului de peste Vâna Țerovei și eliminarea apei cu motopompa.

În ajutorul acestora, au sosit pompierii militari care au adus cu ei o motopompă de mare capacitate – 1300 de litri pe minut, cu care s-a trecut la evacuarea apei din incinta mai multor societăți comerciale care au fost inundate.

Comentarii

comentarii