VIDEO Vești proaste pentru Semmeringul bănățean de la ministrul Maria Grapini

Maria-GrapiniAflată sâmbătă la sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuţa” din Reșița pentru o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Caraş-Severin, ministrul turismului, dar și ministrul delegat pentru intreprinderi mici şi mijlocii, Maria Grapini, a fost însoțită de secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, Toma Câmpianu, şi preşedintele Partidului Conservator Caraş-Severin, consilierul judeţean, Ioan Ţundrea.

Printre alte declarații politice făcute la încheierea întâlnirii, Graponi s-a referit și la ruperea USL. Ea a spus că:

„Nu am înţeles gestul celor de la PNL, nici măcar politic şi eu cred că este o sinucidere, dar, mă rog… Ne-am urcat, într-un tren, patru partide, cu un program de guvernare USL, cu programul ‘România Puternică’, iar unul dintre partide a coborât din tren fără să ne anunţe sau ne-a anunţat într-un anumit mod. Oricum, programul de guvernare nu se modifică prin plecarea Partidului Naţional Liberal. Este un an foarte greu, cu două alegeri şi nu mai era nevoie de această perturbare politică”, a mai spus Maria Grapini.

Maria Grapini, a mai declarat astăzi că: „Politicul face rău, dacă este lăsat de societate. Nu numai oamenii de la centru trebuie să facă politici publice, ci şi administraţia locală. Oamenii de afaceri trebuie să se bazeze mai mult pe proiecte şi mai puţin pe influenţele politice”.
„În prima mea lună de ministru am scris tuturor preşedinţilor consiliilor judeţene să-mi trimită ce obiective turistice şi ce plan, în domeniul turistic, au în judeţul lor. Dacă nu-mi trimit proiecte, nu pot să scriu eu ca ministru proiectul pentru Caraş, Timiş, Constanţa şi aşa mai departe. Banii se pot obţine de la bugetul de stat sau de la fondurile europene pe nişte proiecte. Fără proiecte nu se pot obţine. Nicidecum nu am apărat oamenii politici. Eu am spus că am intrat târziu în politică şi am sugerat tinerilor să intre în politică, pentru că cei care nu fac politică, de fapt, fac politică, pentru că-i lasă pe ceilalţi, fac politica celorlalţi şi-i lasă să le decidă soarta” a mai spus la Reșița Maria Grapini.

Referitor la calea ferată Oraviţa – Anina, Maria Grapini a spus că ,,m-am ocupat personal de această temă, am discutat cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin, însă, peste tot am fost întâmpinată cu răspunsuri negative”. Ba mai mult, de la Ministerul Transporturilor, ministrul a primit un răspuns descurajator: modernizarea căii ferate Oraviţa – Anina, nu se justifică din cauze financiare. Traficul de călători pe această linie este foarte mic”


Grapini s-a arătat revoltată de faptul că tinerii nu au pregătirea profesională de care întreprinzătorii au nevoie. „S-a supărat doamna ministru Câmpeanu când am spus, că am cheltuit zeci de milioane pe POSDRU, pe calificări. Am calificat milioane de oameni, cât populaţia Ungariei, şi oamenii aceştia nu au pregătirea profesională de care întreprinzătorii au nevoie. Nu avem meseriaşii de care avem nevoie, n-avem pe cei cu studii superioare. De aceea noi am venit cu o iniţiativă legislativă şi am scos legea stagiarului, legea uceniciei la locul de muncă, şi motivăm angajatorul. Decât să-i dau absolventului ajutor de şomaj, prefer să-l trimit la angajator să înveţe ceva, dar dăm acel ajutor de şomaj, adică salariul minim, angajatorului, îl motivăm financiar ca să-l pregătească pe acel tânăr, pentru că toţi absolvenţii când ies nu ştiu mai nimic”.

Comentarii

comentarii