VIDEO Vicepremierul Sevil Shhaideh, Liviu Dragnea si primarii din Caras Severin

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a ascultat doleanțele primarilor și i-a încurajat spre programe de finanțare de la Ministerul Dezvoltării pe care îl conduce. Alături de premierul Sorin Grindeanu, la Reșița a sosit și viceprim-ministrul Sevil Shhaideh care avut o întâlnire cu primarii din județ în prim planul discuțiilor fiind programele investiționale propuse de către șefii UAT-urilor.

Turul pe care l-a început prin țară alături de premier are ca scop identificarea problemelor de infrastructură locală și prezentarea priorităților pe care le are Ministerul Dezvoltării. Printre priorități se numără asigurarea cele 10 servicii de bază (apă, canalizare, drum, școlă, grădiniță, dispensar, poduri/podețe, iluminat public), creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene și reforma administrației publice, dar și propuneri de dezvoltare a județului.

”Am avut o prezentare foarte interesantă a Consiliului Județen: prioriățile de dezvoltare ale județului, cele susținute de Consiliul Județean și ne referim aici în mod special la infrastructura rutieră, la asigurarea finanțării pentru drumurile județene”, a spus vicepremierul.

Primarii din județ, printre care a fost prezent și Ioan Popa, edilul Reșiței, și-au prezentat în fața mai marilor Guvernului prioritățile. Vicepremierul a subliniat că i-a încurajat pe toți să-și depună proiecte spre finanțare și a promis că va analiza toate propunerile celor din administrațiile locale și în cel mult 30 de zile se vor oferi concret propunerile de finanțare.

Întâlnire cu primarii a avut și Liviu Dragnea, liderul PSD, care fiind prezent la conferința de presă de la filiala județeană a partidului a vorbit la rândul său despre programele de investiții.
”Am înțeles că întâlnirea doamnei vicepriministru cu toți primarii din Caraș a fost foate bună, discutăm aici de un program de investiții în dezvoltarea locală de 321 de milioane de lei pentru PNDL 2 în condițiile în care până acum s-au decontat aproape 120 de miloane de lei din PNDL 1 ceea ce pentru infrastructura locală este foarte important”, a spus Liviu Dragnea prezent la conferința de presă de la sediul PSD alături de vicepremier și premier.

Dragnea a adus în discuție și nevoile satelor și lipsa de infrastructură din sate, care vin cu solicitări de sume uriașe pentru investiții.
”Dacă cineva ar fi început acum 20 și ceva de ani investițiile pe un program de dezvoltare locală, astăzi satul românesc ar fi fost mai frumos decât un sat din Elveția sau Austria. Cele 9 milioane de români care trăiesc în satele din România au dreptul să nu mai stea în noroiae, au dreptul să aibă drumuri, au dreptul să aibă asfalt, au dreptul să aibă dispensar, tot ceea ce e necesar pentru un nivel de civilizație și acest Guvern este determinat în continuare, ca și celelalte guverne PSD să ducă la capăt, printre alte programe și acest program de dezvoltare locală”, a mai spus Dragnea.

VIDEO in curs de editare

Comentarii

comentarii