VIDEO Vipere in Caras Severin, între mit si realitatea – Cum ne ferim de ele

Vremea caldă din timpul verii este ideală pentru drumeţii în Cheile Caraşului, Cheile Nerei, Clisura Dunării sau Băile Herculane. Însă turiştii trebuie să ştie că în aceste zone se găsesc şi vipere, aşa că salvamontiştii cărăşeni dau câteva sfaturi de care ar trebui să ţineţi seama.
Cheile Caraşului, Cheile Nerei, Clisura Dunăreii sau Valea Cernei sunt locurile ideale pentru a face drumeţii în această perioadă, însă turiştii trebuie să ştie că aceste locuri pe lângă frumuseţea naturii, mai pot găsi şi vipere, de altfel aceste locuri sunt cunoscute ca fiind habitate ale acestor şerpi. Pentru a preîntâmpina eventualele accidente salvamontiştii vă recomandă fiţi atenţi pe unde păşiţi şi să purtaţi încălţăminte adecvată.

„Viperele nu sunt periculoase atât timp cât le respecţi teritoriul şi obiceiurile. Vipera nu atacă, vipera se apără. Asta presupune ca turistul trebuie să aibă un anumit comportament atunci când se află în zone în care se găsesc vipere. Ceea ce recomandăm turiştilor din Caraş-Severin este să fie atenţi la poteci şi să poarte încălţăminte adecvată”, a declarat Valentin Balaban, şeful serviciului Salvamont Caraş-Severin.

Viperele se deosebesc de ceilalţi şerpi prin corpul scurt şi gros, cu o coadă care se termină brusc. Reptilele prezintă pe spate un desen în zig-zag, iar pe cap un semn în forma literei V întoarsă.

Comentarii

comentarii