VIDEO Yoghinii MISA au început să sosească la Baile Herculane pentru tabara anuala

Sosirea câtorva mii de yoghini în stațiunea Băile Herculane, înseamnă de fapt, deschiderea sezonului turistic în stațiunea cu peste 2000 de ani de istorie în spate. De miercuri, la Herculane sunt așteptați adepții mișcării yoga MISA condusă din diaspora de Gregorian Bivolaru. Ei vor ocupa în jur de 3000 de locuri de cazare umplând la capacitate maximă toate capacitatile hoteliere din stațiune.
Agenții economici, proprietarii de hoteluri și pensiuni, şi-au aranjat deja casele pentru a-i găzdui pe membrii MISA, iar autorităţile locale sunt cu pregătirile pe ultima sută de metri. Tot orașul este în fierbere și fiecare face câte ceva. La Băile Herculane sunt așteptați în acest an în jur de 3000 de yoghini adepți ai mișcării MISA.

Pe Platoul Coronini – cel mai sacru loc pentru yoghinii care consideră platoul ca fiind un loc de unde emană o puternică energie pozitivă, s-a făcut curățenie astfel încât participanții la spirale și meditații, să aibă toate condițiile. Yoghinii au închiriat aproape un hectar de teren care a fost împrejmuit corespunzător.

Hotelierii și proprietarii de pensiuni sunt şi ei pregătiţi să-i primească pe adepţii MISA. Prețurile sunt special negociate cu reprentanții yoghinilor care au sosit deja în stațiune de câteva zile pentru a aranja primirea yoghinilor.

Bucătarii de la pensiuni şi hoteluri s-au aprovizionat şi ei cu legume, soia, ouă şi lactate, pentru a pregăti bucate speciale adepţilor MISA, bucate care în ideologia yoga au o mare însemnătate și în afara hrănirii propriu zise, ele trebuie să-i încarce cu energie pozitivă.

Primii yoghini au sosit miercuri în stațiune, dar grosul este așteptat să sosească joi și vineri. Prima adunare oficială în marea spirală yang va avea loc joi, spirală având ca scop Meditație în Spirală Yang: Comuniune spirituală profundă cu Sufletul Neamului Românesc. În program mai sunt trecute simpozioane şi conferinţe pe teme specifice membrilor MISA. Nu vor lipsi nici tradiţionalele spirale, 8 în acest an dintre care 3 mari de tip yang.

Cu toate că în alte stațiuni aglomerarea înseamnă automat creșterea prețurilor la cazare și servicii și cu 100%, la Herculane se întâmplă exact invers: prețurile au rămas neschimbate de mai mulți ani. Și toate acestea pentru a-i atrage pe yoghini acolo an de an. Iar acest lucru se repetă de peste 20 de ani.

La simpozion vor participa și yoghinii care au câștigat la CEDO împotriva Statului Român SUTE DE MII DE EURO DAUNE – CEDO a constatat violari in lant ale drepturilor omului comise de procurori in timpul operatiunii anti-MISA din 18 martie 2004. La 12 ani de la operatiunea in forta declansata la varful PICCJ impotriva membrilor Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut, in goana de a ajunge la liderul acesteia, Gregorian Bivolaru, CEDO a condamnat Romania sa plateasca nici mai mult nici mai putin de 291.000 euro daune morale in favoarea a 26 de persoane, majoritatea femei tinere, abuzate in timpul perchezitiei din 18 martie 2004. Iar de vina nu ar fi cei care au executat operatiunea, adica cei aproximativ 130 de jandarmi din brigada speciala folositi la actiune, ci coordonatorii acesteia.

Comentarii

comentarii