Actualitate

VIDEO Zăpada mieilor, iarna s-a întors în Caraş Severin

Chiar dacă ultimele zile au fost de primăvară din cauza temperaturilor destul de mari pentru luna martie, de astă noapte, se pare că cel puţin în Banatul Montan, iarna vrea să demonstreze că este la ea acasă şi încă are putere.
De astă noapte, în zona montană a Caraş Severinului, a nins cât să întindă la maxim nervii bănățenilor. Azi dimineaţă, pe Semenic erau 20 de centimetri de omăt nou depus peste ceilalți vreo 20 de până acum, iar meteorologii spun că va mai ninge până marți. Zăpada s-a așternut peste florile de ciuboțica cucului, toporașii, viorelele și ghioceii ce au ieșit prin grădini.

Chiar dacă în urmă cu câteva zile a fost sărbătoarea primăverii şi Ziua Femeii iar zăpada ameninţă Banatul, localnicii de la poalele Semenicului nu se arată deloc miraţi de zăpadă. Ei spun că sunt obişnuiţi şi în alţi ani, zăpada a fost chiar şi mai mare. Acum vreo trei ani, pe Semenic a nins şi în luna mai. Locuitorii din Cuptoare spun că iarna ce tocmai a ajuns pe ultima sută de metri – este prima iarnă adevărată după mulți ani de simulacruri de iarnă cu multă ploaie. Bănățenii s-au bucurat și de zăpadă, dar au avut și geruri prelungite care au mai omorât din microbi și au mai curățat natura.

Oamenii sunt convinși că ,,zăpada mieilor” 2017 este un semn bun care a mai tăiat un pic din avântul primăverii ce a venit prea dintr-o dată și prea devreme. Dacă o ținea tot așa cu căldura neobișnuit de mare pentru luna martie, pomii își puneau haina din flori de primăvară și o brumă rebelă căzută pe furiș ar fi compromis recolta de fructe a bănățenilor. Așa că, zăpada aduse de mieii lui 2017 a pus lucrurile la punct și natura revine pe făgașul ei normal.

Comentarii

comentarii