ActualitatePolitie

VIDEO Cursele ilegale de maşini, scandal şi victime colaterale la Reşiţa

De ceva timp, la Reşiţa, a luat naştere un club al posesorilor de BMW: şoferii de mai multe vârste se adună la marginea oraşului, stau de vorbă, se laudă şi îşi laudă maşinile şi din când în când, mai fac ceva ,,liniuţe” cum le spun ei şi curse ilegale cum le spune poliţie, de la ieşirea din oraş şi până la o benzinărie aflată la vreo 300 de metri distanţă.

Aşa cum este de aşteptat, activitatea proaspătului club a intrat în vizorul poliţiei rutiere care a pus camerele radarelor pe ei. Rezultatul nu s-a lăsat mult aşteptat, poliţiştii descoperind mai mulţi amatori de liniuţe.
De aici şi până la vizite inopinate în mijlocul celor de la club, nu a mai fost decât un pas. O astfel de vizită a avut loc recent şi s-a lăsat cu scandal. Pe de o parte poliţiştii, iar de cealaltă, câteva zeci de bmw-işti. Fiind în inferioritate numerică, poliţiştii au apelat la ajutorul mascaţilor şi de aici a început tot scandalul.
Poliţiştii spun că au făcut o verificare legală şi şi-au exercitat meseria, partea cealaltă spune că sunt hărţuiţi zilnic şi li se impută fel de fel de motive imaginare. Culmea este că vinovat a căzut un al treilea, un tânăr care nici măcar nu era acolo la momentul sosirii pliţiştilor, ci venise cu altcineva să vadă ce se întâmplă.
Tânărul spune că nici măcar nu a fost legitimat, a fost bruscat şi cu toate că avea actele la el, a fost încătuşat şi dus de mascaţi la secţie, cam pe sus. Numai că pe drum, tânărului i s-a făcut rău şi în loc să ajungă la poliţie, a ajuns la spital. Aici, medicii au constata că băiatul suferise o cădere de calciu pe fond nervos şi mai departe, suferise şi un atac de panică.
Realizând probabil că tânărul nu este fiara şi durul de care credeau că au dat, poliţiştii l-au lăsat pe acesta să coboare din maşină şi să plece acasă. Lucrurile nu sunt aşa de simple fiindcă, a doua zi, el a început să aibă dureri la rotula unui picior şi a cerut ajutorul medicilor.
Mai mulţi şoferi şi rudele tânărului reţinut au spus că vor depune o reclamaţie la Ministerul de Interne și vor trimite filmările la ministrul MAI fiindcă în opinia lor, au fost agresaţi iar oamenii legii au comis un abuz şi îi hărţuiesc în continuare. Mai mult chiar, ei cheamă autorităţile la masa negocierilor pentru a rezolva această problemă care nu face bine nimănui.
În alte oraşe, poliţia şi membrii unor asemenea cluburi auto, au negociat, au discutat şi au rezolvat problema în aşa fel încât să îşi poată desfăşura activitatea în mod legal.
Luni vom încerca să obţinem şi poziţia poliţiştilor.

Comentarii

comentarii