Vieți salvate de salvamontiștii din Caraș Severin și Mehedinți

Intervenție în forță a salvamontiștilor din două județe pentru salvarea unor turiști din București. Aceștia s-au rătăcit undeva după Cascada Vânturătoarea, din apropiere de stațiunea Băile Herculane.
Turiștii au pornit pe un traseu turistic de 7 ore, dar nu au luat în calcul că acesta este intervalul de timp doar pentru un drum, adică – spre obiectiv și la el se adaugă alte 7 ore pentru întoarcere. Cert este că pe bucureșteni i-a prins noaptea pe drum, au rămas fără apă și au început problemele de deshidratare. Norocul lor a fost că au cerut ajutorul Salvamont-ului care a și pornit în căutarea și recuperarea turiștilor. ,, Am format o echipă din patru oameni de la Salvamont Caraș Severin- salvamontiști din Herculane și Caransebeș, cărora li s-au adăugat alții doi de Salvamont Mehedinți, colegii noștrii cu care acum avem o bună colaborare. Salvamontiștii i-au localizat pe turiști iar prioritară a fost alimentarea acestora cu apă. A fost destul de greu, traseul lung, dar nu ne plângem de asta. Ne-am descurcat bine, oamenii au fost salvați- aceasta cu ajutorul colegilor de la Mehedinți cărora le mulțumesc încă odată pentru ajutor și profesionalism” a spus șeful Serviciului Salvamont Caraș Severin, inginerul Valentin Balaban.
Cu toate că traseul a fost unul deosebit de greu din cauza reliefului și a vegetației cu multe zbegurișuri și tufișuri cu spini, bucureștenii au ajuns cu bine în stațiune și din fericire, totul s-a terminat cu bine.

Comentarii

comentarii