VINE CANICULA! Sedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost convocat în şedinţă extraordinară de către d-nul subprefect Purec Sebastian, pentru a stabili măsurile care trebuie adoptate la nivelul judeţului, în contextul atenţionărilor meteorologice COD GALBEN în data de 28.06.2017, care vizează val de căldură și disconfort termic și COD PORTOCALIU în data de 29.06.2017, care prognozează local maxime termice de 37…39 de grade, pe arii restrânse până la 40 de grade și disconfort termic deosebit de accentuat.

Având în vedere faptul că temperaturile ridicate pot constitui factori de risc pentru sănătatea populaţiei şi desfăşurarea normală a activităţilor economice şi sociale, au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă și celelalte structuri responsabile pe această linie pentru a acționa în sprjinul cetățenilor.

Se vor constitui puncte pentru distribuirea de apă și acordarea de prim ajutor, se va avertiza populaţia cu privire la întreruperea lucrului în aer liber la miezul zilei, vor fi informați organizatorii de evenimente sportive, culturale, etc. cu privire la durata şi intensitatea caniculei, pentru a lua măsurile adecvate, se vor aplica măsuri de prevenire a riscurilor la persoanele vulnerabile, vor avea loc acţiuni de prevenire a producerii incendiilor (evitarea „focului deschis”).

Unitățile spitalicești sunt pregătite să asigure un răspuns eficient pe perioada caniculei, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Caraș-Severin va intensifica în această perioadă controalele privind respectarea condițiilor de muncă ale salariaților.

Comentarii

comentarii