Vine frigul – vin răcelile – Remedii naturale cu miere si scortisoara

In mod traditional, de-a lungul istoriei, ingrediente precum mierea si scortisoara au fost folosite in medicina naturista. Scortisoara se utiliza des in remediile din China si Ayurveda inca de acum 2 000 de ani iar mierea are, de asemenea, o istorie bogata care dateaza din Grecia Antica, dar si din vechile texte egiptene.

Remediu pentru raceala, cu miere si scortisoara

Intr-un studiu publicat in American Journal of Chinese Medicine, uleiul esential de scortisoara s-a dovedit a fi foarte eficient in stoparea raspandirii unor bacterii, inclusiv E.coli, Candida si stafilococ auriu (microorganisme care pot provoca o serie de boli).

In esenta, atunci cand se amesteca mierea cu scortisoara, multi nu racesc deloc in anotimpul rece, fiind o masura preventiva utila. Iar pentru cei ce au o raceala, timpul de recuperare este mult diminuat.

Prepararea amestecului de miere si scortisoara

Pentru a incerca aceasta combinatie, reteta este foarte simpla. Se amesteca intr-o cana cu apa calda o lingura de miere si o lingurita de scortisoara. Bautura astfel obtinuta are un gust placut si poate ajuta pentru numeroase afectiuni, cele prezentate mai sus fiind doar cateva dintre ele.

Citeste despre alte remedii cu miere aici: http://www.curademiere.ro/remedii-naturale-cu-miere-si-scortisoara/

Comentarii

comentarii