Vine iarna cea grea – 20 de grade in termometre

Meteorologii anunţă o scădere importantă a mercurului din termometre în următoarele zile, în unele regiuni fiind aşteptate chiar şi -20 de grade. Vântul va bate cu putere în următoarele zile, iar ninsorile nu se vor da duse.

Luni continuă să ningă în majoritate regiunilor, exceptând sud-estul extrem, unde dimineaţa, mai cad precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie. În est şi în sud-est mai cad precipitaţii însemnate cantitativ, izolat peste 25…30 l/mp. Vântul suflă cu putere în Moldova, în Dobrogea şi în Muntenia, dar şi la munte, unde rafalele ce vor depăşi 70…80 km/h vor viscoli şi vor troieni zăpada. Temperaturile scad şi vremea devine rece în mare parte a ţării, cu maxime de la -6 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 4..5 grade pe litoral.

VREMEA DE REVELION. Noaptea de revelion se anunţă geroasă în toată ţara, vor fi minime sub minus 20 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova, aşa că anul 2015 debutează cu tot cu vreme deosebit de rece, geroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, dar noaptea se înnorează în jumătatea de est unde ninge slab. Maximele vor fi doar între minus 15 izolat in centru şi minus 2 în nordul extrem. Vântul suflă tare, iar dimineaţa în zonele joase va fi ceaţă. De vineri până la finalul săptămânii, vremea rămâne deosebit de rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. Temporar mai ninge slab, pe arii restrânse, mai ales în nord şi în est.

Comentarii

comentarii