Viscolul și zăpada au creat mari probleme în Caraș Severin VIDEO

Banatul Montan se află sub incidența unui Cod galben de vânt, iar pentru zona montana înaltă din Caras-Severin a fost emis și un Cod portocaliu.


Pe Muntele Semenic, după o operațiune care a durat mai multe ore, jandarmii au deblocat aseară 30 de mașini în care erau 80 de persoane, printre care și copii. Autoturismele au rămas blocate în zăpadă de viscolul puternic.

În această dimineață la ora 9, în Banatul Montan mai exsistau 9 localități fără curent electric. Conform Dispeceratului ENEL, nealimentate sunt orașul Anina parțial, Bozovici, Rușchița, Dognecea, Feneș, Ocna de Fier precum și stațiunile Muntele Mic și Poiana Mărului precum și zonele turistice Brebu Nou și Gărâna.

Legat de cursurile de apă, Dispecerat Sistemului de Gospodărire A apelor Caraș Severin informează că la Valeapai, râul Pogăniș a depășită cu 48 de cm cota de atenție. La Vărădia, râul Caras a depășit cota de atenție cu 16 cm.

În ceea ce privește circulația auto, traficul este restricționat pe DJ 608A Borlova Statiunea Muntele Mic. Acolo se lucrează pentru îndepărtarea copacilor căzuți sau care amenință să cadă pe șosea si îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabila a drumului. Pe DJ 582 între Slatina Timiș și Brebu Nou, circulația este oprită din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

Comentarii

comentarii