Vizita de lux la Gloria Resita-Doru Plăviţiu și-a revăzut foștii colegi de club

IMG_4192Zilele trecute, conducerea Gloriei Reşita, a avut un oaspete de vază în fotbalul românesc, Doru Plăviţiu, pe fostul fotbalist al CSM Reşita şi Metalul Bocşa.
Fostul atacant al Politehnicii Timişioara anilor 1980, al CSM-ului reşiţean, dar şi al Metalului Bocşa, a dorit să-i întâlnească pe doi dintre oamenii de fotbal pe care-i apreciază foarte mult: Gabriel Stănucă (preşedinte CS Gloria Reşiţa) şi Ciprian Urican (consilier tehnic) şi despre care a avut numai cuvinte de apreciere în faţa invitaţilor.
Plecat în 1990 în Germania lui Franz Bechenbauer, românul Doru Plăviţiu a jucat fotbal şi a rămas acelaşi om modest şi vorbeşte deopotrivă la fel de frumos despre Sportul Muncitoresc Slatina, Viitorul Sconiceşti, Metalul Bocşa, CSM Reşiţa.
În Germania a făcut echipă cu un alt român celebru, Marcel Răducanu, cu care Plăviţiu colaborează de 14 ani la Şcoala de Fotbal „Marcel Răducanu”, devenită între timp Footbal Academy.
Doru Plăviţiu este şi „chef scout” la firma gremană WB-Sportmanagement.
În fapt, Plăviţiu a venit la Gloria într-o vizită de curtoazie, pentru că era la curent cu proiectul pe termen lung al preşedintelui Gabriel Stănucă şi nu a venit cu mâna goală, ci cu o sponsorizare de 20 de mingi, care urmau să fie personalizate de fiecare jucător al Gloriei Reşiţa, care astăzi evoluează în liga a III-a sub denumirea de împrumut AFCM Reşiţa 2012. Mingile au fost personalizate către portarul Roland Jivan şi au fost imediat folosite la antrenamentul echipei de liga a III-a.
S-au discutat despre proiectele cu juniorii, despre nivelul fotbalului românesc şi despre modul cum este perceput el în Germania, despre profilul fotbalistului român, despre proiectul Gloria Reşiţa şi despre cum sunt finanţate cluburile de fotbal din Germania.
„Tare m-aş bucura ca fosta Glorie să revină în Glori (a) e şi să obţină cu adevărat ceea ce şi-au propus şi gândesc persoanele care s-au implicat în preluarea infrastructurii. Despre fotbalul cărăşan nu se poate vorbi decât frumos şi mă bucur că mi-am adus şi eu contribuţia la dezvoltarea lui, atâta cita a fost! Este aberant să spui că nu avem potenţial! Acest potenţial, cu adevărat, trebuie gestionat, părerea mea, de cei care sunt în măsură să ţină cont de oameni, de sponsori şi-n primul rând de copii! Să-i atragă către fotbal, să fie aceea dorinţă a copilului de a juca fotbal!

PR Gloria Resita

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Vizita de lux la Gloria Resita-Doru Plăviţiu și-a revăzut foștii colegi de club

  1. Numele corect este PLAVITU si nu Plavitiu cum eronat apare in articol!!Sa nu vada Doru articolul ca se supara foc, este o mare diferenta intre familiile Plavitu si Plavitiu!!Din familia Plavitiu face parte un alt fotbalist care a jucat la CSM Resita provenit insa de la Minerul Anina!!!

Comments are closed.