@Breaking newsSport

Vom avea o campioană nouă în Champions League?

Cifrele care îi dau de gândit lui Pep Guardiola


Manchester City își propune să își apere trofeul Champions League în noul sezon, însă un detaliu îi dă fiori lui Pep Guardiola. A-ți apăra trofeul în această competiție nu este ceva la îndemâna oricui, iar istoria ultimilor ani ne demonstrează acest lucru.


Manchester City își propune să își apere trofeul Champions League în noul sezon, însă un detaliu îi dă fiori lui Pep Guardiola. A-ți apăra trofeul în această competiție nu este ceva la îndemâna oricui, iar istoria ultimilor ani ne demonstrează acest lucru.

Manchester City a convins în stagiunea precedentă, în care a câștigat primul trofeu de Champions League din istorie, după finala cu Inter Milano de la Istanbul. A fost o adevărată descătușare pentru City, care și-a îndeplinit în sfârșit obiectivul. Și în acest sezon, City este alegerea multor specialiști în privința câștigătoarei din Champions League. Experți, foști fotbaliști și jurnaliști o văd pe City punând mâna din nou pe trofeu. Cotele la pariuri online UCL indică același lucru. City are cota cea mai mică să ridice trofeul: 3.25 și este urmată de Bayern Munchen (cota 6.50), Real Madrid (cota 8.00), Arsenal (cota 12.00) și FC Barcelona (cota 15.00).


Poate City să își apere trofeul? Cu siguranță, da. Are un lot valoros, un antrenor de top și experiența sezonului precedent o va ajuta indubitabil. Există însă și o problemă. În Champions League este foarte greu să îți aperi trofeul, lucru ce rezultă din istoria ultimelor decenii. 

Din 1990 încoace, singura echipă care a reușit să își apere trofeul a fost Real Madrid. Formația de pe Santiago Bernabeu a câștigat trofeul în 2016, iar apoi l-a mai ridicat în 2017 și 2018. Este un detaliu care îi dă cu siguranță de gândit lui Pep Guardiola. În ultimii șase ani, în Champions League am avut campioane diferite: Real Madrid (2018), Liverpool (2019), Bayern Munchen (2020), Chelsea (2021), Real Madrid (2022) și Manchester City (2023).

Real este, așadar, singura echipă care și-a apărat trofeul de când s-a trecut la actualul format cu grupe de Champions League și faze eliminatorii din acest sport. Un detaliu important pentru Pep Guardiola, care nu a reușit să își apere trofeul nici în perioada în care era la FC Barcelona și avea o super echipă din care făceau parte Messi, Xavi și Iniesta.


Pep Guardiola a ajuns la 36 de trofee câștigate

Pep Guardiola este unul dintre argumentele pe care City le are în cursa pentru câștigarea unui nou trofeu. În palmaresul lui Guardiola se află 36 de trofee, antrenorul catalan fiind peste Mircea Lucescu – 35 de trofee. Cele mai importante trofee din palmaresul său sunt cele trei din Champions League, câștigate în 2009, 2011 și 2023. El mai are 5 titluri în Premier League, 3 în Bundesliga și 3 în La Liga. A mai câștigat Supercupa Europei de 4 ori, Cupa Germaniei, a Angliei și a Spaniei de câte 2 ori, de 4 ori Cupa Ligii Spaniei, de 3 ori Supercupa Spaniei și de 2 ori Supercupa Angliei. 

În acest moment se discută despre viitorul lui Guardiola la Manchester City, în condițiile în care contractul antrenorului se apropie de final. Guardiola a afirmat că se simte bine la Manchester și sunt șanse bune să continue și din sezonul următor. Va depinde însă în mare măsură și de rezultatul din acest sezon de Champions League.


Grupele Champions League 2023/2024:


 Grupa A: Bayern, Manchester United, Copenhaga, Galatasaray
 Grupa B: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Lens
 Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin
 Grupa D: Benfica, Inter, FC Salzburg, Real Sociedad
 Grupa E: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic
 Grupa F: PSG, Borussia Dortmund, AC Milan, Newcastle
 Grupa G: Manchester City, RB Leipzig, Steaua Roșie, Young Boys
 Grupa H: Barcelona, FC Porto, Șahtior, Antwerp


Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Comentarii

comentarii