Vrei o rutină de beauty mai simplă? Iată 3 proceduri care-ţi pot schimba viaţa
Rutina de înfrumuseţare cuprinde deseori proceduri de tot felul, ce pot deveni obositoare. De la epilat şi până la măşti faciale homemade, manichiură sau coafare, nenumărate proceduri de beauty necesita timp şi energie. Vestea bună este că tehnologia modernă a adus schimbări şi-n industria de beauty.
Astăzi, există mai multe prodeduri de înfrumuseţare care te ajută să scuteşti bani şi timp pe termen lung, fără să faci rabat de la calitate. Descoperă 3 dintre ele mai jos:
Epilarea definitivă
Epilarea se număra printre procedurile de beauty peste care nu poţi sări. Pentru o piele fină şi strălucitoare, indepartea părului nedorit e absolut necesară. Dacă te-ai săturat la câteva saptamanai sau lama de râs la câteva zile, trebuie să ştii că există soluţii accesibile şi de durată la care poţi apela.
Epilarea definitivă îţi oferă rezultate de lungă durată, ce pot dura chiar luni de zile şi merită un loc pe wishlist-ul tău. Un epilator IPL te poate ajuta să scapi de părul nedorit la tine acasă, fără să cheltui sume mari de bani sau să pierzi timp preţios în saloane. Epilatorul IPL aduce rezultate excelente după câteva tratamente regulate şi este foarte uşor de folosit.
Pentru un epilator IPL va trebui să scoţi din buzunar între 1000 şi 2000 de lei, însă îl vei putea folosi ani de zile, pe majoritatea zonelor corpului.
Înainte de a începe tratamentele cu un epilator IPL, cere sfatul medicului de familie sau al dermatologului, ca să te asiguri că nu îţi este contraindicat.
Manichiura semipermanentă
Un look de nota 10 începe cu o manichiură îngrijită, fie că îţi plac culorile tari, precum roşu sau negru, fie că preferi culori neutre, precum bej, roz sau nude. Ca să nu îţi mai baţi capul cu manichiura săptămânal, poţi opta pentru oja semipermanentă. Aceasta se aplică uşor şi rezistă excelent 2 sau chiar 3 săptămâni.
Poţi aplica oja semipermanentă atât acasă, cât şi la salon, însă e o idee bună să apelezi la un profesionist dacă nu ai experienţă în acest domeniu.
Înainte de aplicarea ojei semipermanente, e necesară îngrijirea unghiei şi nivelarea acesteia, precum şi curăţarea cuticulei. Dacă nu doreşti să tai sau să exfoliezi cuticula, poţi folosi un băţ de portocal pentru a o împinge delicat, astfel încât să obţii un aspect estetic plăcut al manichiurii.
Tratamentele faciale de curăţare
Îndepărtarea punctelor negre, a comedoanelor sau a celulelor moarte de la suprafaţa pielii reprezintă un procedeu destul de complicat, iar dacă îl faci acasă e posibil să te alegi cu cicatrici şi pete.
De aceea, pentru o piele luminoasă şi fină, apelează la tratamente faciale de curăţare, cât mai blânde cu pielea ta. Cauta o clinică de încredere unde să faci astfel de tratamente şi asigură-te că acestea sunt potrivite tipului tău de piele.
Nu uita nici de îngrijirea de după tratament: aplică SPF în cantitate generoasă, evită acizii AHA/BHA şi retinolul pentru câteva zile şi hidratează pielea. Caută o cremă hidratantă fără parfum, uleiuri esenţiale sau alcool denaturat, care să hrănească pielea fără a o irita. Branduri precum CeraVe, Avene sau La Roche Posay reprezintă alegeri inspirate pentru astfel de produse.
Înainte de a te programa la un astfel de tratament, trebuie să ştii că nu se recomandă persoanelor cu afecţiuni dermatologice, precum acneea sau psoriazisul. Pentru siguranţa pielii tale, cere sfatul medicului dermatolog înainte de orice tip de tratament facial.
Ca să dedici mai puţin timp rutinii de beauty de acasă, investeşte în proceduri care să îţi uşureze viaţa. Epilarea cu IPL te poate ajuta să scapi de părul nedorit pentru luni de zile, în timp ce oja semipermanentă îţi asigură o manichiură impecabilă pentru câteva saptamani. Când vine vorba de îngrijire facială, tratamentele moderne de curăţare a tenului susţin sănătatea pielii şi îi oferă un aspect strălucitor fără ca tu să depui efort.