Weekend la datorie si cu multe evenimente pentru pompierii militari

Sfârşitul săptămânii a fost marcat de acţiunile pompierilor militari: fie că au intervenit pentru stingerea unor incendii, fie că au efectuat misiuni de pază şi protecţie la secţiile de votare repartizate sau au desfăşurat activităţi de recunoaştere la obiectivele din judeţ, pompierii cărăşeni au acţionat pentru siguranţa şi în sprijinul cetăţenilor.

Astfel, peste 130 de pompieri au desfăşurat misiuni de pază şi protecţie la secţiile de votare, pentru derularea în condiţii de siguranţă a procesului electoral.

Pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Reşiţa au intervenit în acest week-end pentru stingerea a două incendii. Prima solicitare a vizat stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară din municipiul Reşiţa, unde echipajele de pompieri au localizat şi lichidat în scurt timp incendiul care se manifesta cu flacără la dormitorul casei, limitând pagubele la aproximativ 3000 lei şi salvând bunuri în valoare de aproximativ 200000 lei. Se pare că incendiul a fost provocat de efectul termic al curentului electric, pornind de la un echipament electric de iluminat defect (o lampă).

Cel de-al doilea incendiu, izbucnit la subsolul unei clădiri dezafectate, s-a caracterizat prin degajare foarte mare de fum, din cauza arderii unei cantităţii semnificative de deşeuri menajere din plastic şi materiale textile. Incendiul se pare că a fost determinat de folosirea focului deschis în spaţii închise.

Pentru familiarizarea cu specificul obiectivelor din zona de competenţă, în vederea asigurării unei intervenţii rapide şi eficiente, la nivelul subunităţilor continuă activităţile de recunoaştere în teren.


Purtător de cuvânt – slt. Elena Tarla
Compartimentul Informare si Relatii Publice

Comentarii

comentarii