Weekend incarcat pentru pompierii militari caraseni – 14 incendii in 2 zile VIDEO

Forțele Secției de Pompieri Moldova Nouă au intervenit pe parcursul celor două zile pentru lichidarea a 6 incendii de vegetație care au afectat peste 24 ha de teren pe raza localităților Moldova Nouă, Pojejena, Măcești și Sichevița. Incendiile amenințau să se propage la construcții, păduri și vițe de vie.

Secția de Pompieri Oravița a intervenit pentru lichidarea a 7 incendii de vegetație, care s-au manifestat pe aproximativ 95 ha de teren din teritoriul administrativ al localităților Ciuchici, Vrani, Ticvaniu Mare, Ciclova Română și Milcoveni. Cea mai mare suprafață afectată, 60 ha, a fost la Ciuchici, dar la Ciclova Română s-au înregistrat cele mai mari pagube. Incendiul care a cuprins circa 2 ha, s-a extins la un sălaș pe care l-a distrus în totalitate, precum și la o căruță și la o mașină utilizată pentru împrăștierea îngrășământului. Forțele de intervenție au reușit să împiedice propagarea la mai multe utilaje agricole.

Șase subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au intervenit duminică, 14.10.2018, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit, se pare, din cauza unui scurt-circuit electric, la un autobuz care se deplasa pe E70, pe șoseaua de centură a Caransebeșului. Au ars mai multe componente ale compartimentului motor, dar s-a împiedicat extinderea la întregul autobuz. Pe drumul de întoarcere la subunitate de la această intervenție, pe str. N. Bălcescu din Caransebeș, subofițerii au observat un chioșc din lemn, dezafectat, cuprins de flăcări. Au intervenit imediat și au lichidat incendiul. Flăcările care au cuprins construcția din lemn par să fi fost stârnite de o țigară aprinsă aruncată într-o grămadă de frunze uscate din apropiere

Totodată, pe parcursul celor două zile, a fost solicitată intervenția echipajelor SMURD la trei cazuri și s-a asigurat zona în cazul unui eveniment public – meci de handbal, desfășurat în municipiul Reșița.

Astăzi, 15.10.2018, până la ora 14:00, pompierii militari cărășeni au intervenit pentru lichidarea altor 6 incendii de vegetație.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.