Zăpada mieilor? Când toţi o doreau dusa, iarna s-a întors în Caras Severin VIDEO

Chiar dacă ultimele zile au fost de primăvară din cauza temperaturilor destul de mari, pentru chiar şi pentru un început de martie, de câteva zile, se pare că iarna vrea să demonstreze că este la ea acasă şi încă are putere – chiar dacă azi a fost echinocțiu de primăvară.

De astă noapte, în zona montană a Caraş Severinului, a nins cât să întindă la maxim nervii bănățenilor. Azi dimineaţă, pe Semenic erau 30 de centimetri de omăt nou depus peste ceilalți vreo 40 de până acum, iar meteorologii spun că va mai ninge şi azi şi la noapte, până duminică.

Chiar dacă mai sunt vreo 3 săptămâni până la Paști – sărbătoarea primăverii, zăpada ameninţă Banatul. La Crăciun, la Reșița erau ghiocei înfloriți și 15 grade, acum sunt minus 3 și totul este alb. Mai grav este faptul că au început să înflorească pomii fructiferi iar florile au fost acoperite de omăt.

Cu toate acestea, localnicii mai în vârstă de la poalele Semenicului, nu se arată deloc miraţi de zăpadă. Ei spun că sunt obişnuiţi şi că în alţi ani, zăpada a fost chiar şi mai mare. Au fost ani când pe Semenic, a nins şi în luna mai.

Comentarii

comentarii