@Breaking news@Ultimele NoutatiActualitatePolitie

Zeci de hectare de pădure, cuprinse de flăcări la Sopotu Vechi VIDEO

Zeci de hectare de pădure, cuprinse de flăcări. Incendiu puternic în Şopotu Vechi: mai multe hectare de pădure, cuprinse de flăcări

Un incendiu de pădure a izbucnit sâmbătă pe raza localității Şopotu Vechi. Focul a cuprins zeci de hectare din liziera unei păduri şi nu a fost stins nici după 10 ore de luptă cu flăcările.

Arde în pădurea primăriei Șopotu Vechi din Valea Almăjului din județul Caraș Severin. Focul a izbcnit azi dimineață în zona releului tv şi s-a extins până în apropierea satului. Localnicii spun că pădurea arde de câteva zile şi aşa se întâmplă în fiecare an.

Cauza ,,probabilă” a incendiului, este deja cunoscută: focul pus intenționat de către oameni pentru a-şi curăța terenurile. Sunii unii cetățeni care an de an fac acest lucru. Fără să se gândească la consecințe. La stricăciunile aduse naturii și mediului și așa deteriorat tot de om. Deja ierba este verde și mare, a înverzit pădurea, au înverzit tufişurile, natura toată a revenit la viață.

Dar piromanii nu gândesc cât rău fac, mai ales că este o primăvară fără ploi, cu început de secetă. Ce este distrus de foc, așa va rămânea dacă nu plouă. Dar acești inconștienți acționează răuvoit. Dau foc şi fug fără să le pese ce se va întâmpla în urma lor. De data aceasta, afectate sunt pădurile primăriei din zona Şopotu Nou.

An de an, mii de hectare de vegetație sunt distruse de foc. Cad pradă flcărilor livezi, stupine, depozite de furaje, sălașe și grajduri de pe dealuri. Mii de animale și insecte sunt ase. mediul este afectat.

Zeci de hectare de pădure, cuprinse de flăcări. Și cu toate acestea, până acum, nimeni nu a fost amendat sau tras la răspundere. Deși există lege pentru asemenea fapte.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

One thought on “Zeci de hectare de pădure, cuprinse de flăcări la Sopotu Vechi VIDEO

  • Lasa-i ca merita … asa fac in fiecare an … si ei si lapusnicenii.

Comentariile sunt închise.