Ziua Diasporei – Dorul este motivația care îi face pe români să se reîntoarcă VIDEO

„Hai acasă!” astfel s-a intitulat conferința organizată de municipalitatea reșițeană cu ocazia celei de-a IV-a ediții a Zilei Diasporei.
Municipalitatea reșițeana a organizat pentru a doua oară Ziua Diasporei. Obiectivul autorității locale este ai convinge pe reșițenii plecați la muncă peste hotare să se reîntoarcă în municipiul de la poalele Semenicului, aducând cu ei, totodată, experienţa dobândită în ţările Uniunii Europene şi de ai face să se integreze fie pe piața muncii din Reşiţa, fie să devină antreprenori şi astfel să investească şi să ajute la dezvoltarea municipiului de pe Bârzava, data aceasta primăria vine și cu o serie de facilități pentru cei care doresc să se reîntoarcă în Reșița.
Dorul este motivația care îi face pe români să se reîntoarcă.
Bianca Lința și Cristian Lădariu sunt doi reșițeni, care deși au părăsit România în urmă cu peste 15 ani au hotărât să se reîntoarcă acasă și să se implice în comunitate.
Cea de-a IV-a ediție a „Zilei Diasporei”, este un eveniment susținut de Primăria Reșița în colaborare cu comunitatea RePatriot și Fundația Romanian Business Leaders.

Comentarii

comentarii