@Breaking newsActualitate

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice marcată la Reșița la Azilul de bătrâni cu spectacol, flori și lacrimi de bucurie VIDEO

În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, în vederea promovării drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a îmbătrânirii. Această zi a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

De ziua persoanelor vârstnice în cele două cămine pentru bătrâni, cel de la Reșița, cel mai mare din județ și cel de la Sacu au fost organizate evenimente  la care au luat parte pe lângă cei sărbătoriți,  conducerea Consiliului Județean, reprezentanți ai instituțiilor partenere precum Agenția de Plăți și Servicii Sociale sau Direcția de Sănătate Publică.

Bătrânii , beneficiari ai serviciilor au fost de fapt în centrul atenției în această zi dedicată lor, iar conducerile instituțiilor de asistență socială au oferit pe lângă activitățile curente de îngrijire și petrecere a timpului liber  și spectacole de muzică și dansuri populare susținute de artiștii ai centrului Județean pentru promovarea Culturii Tradiționale.

 La Reșița , la Căminul pentru persoane vârstnice a fost un program artistic de mare ținută.

Jandarmii reșițeni au oferit flori și felicitări bătrânilor.

Nu a lipsit tortul de sărbătoare , meniul special unul cu adevărat festiv sau mici atenții oferite cu dragoste și generozitate de sponsori sau de invitați. Jandarmii cărășeni au oferit doamnelor din căminul din Reșița câte o floare ca simbol al prețuirii și respectului pentru bunicii noștri.

A fost o zi specială pentru oameni speciali, cei care au clădit România de azi! La mulți ani cu sănătate și bucurii seniorilor din Caraș Severin!

Comentarii

comentarii