Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor

Stabilită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva  Femeilor este marcată anual la data de 25 npoembrie, începând cu anul 2000, pentru a sensibiliza opinia publică și pentru a atrage atenția asupra problematicii violenței asupra femeilor.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, polițiștii desfășoară activități pentru popularizarea aplicației mobile Bright Sky RO, un instrument digital gratuit, care vine în sprijinul victimelor violenței domestice și a altor violențe de gen, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.

Aplicația pune la dispoziția utilizatorilor o bază de date de servicii de asistență, chestionare de evaluare a siguranței într-o relație, combate miturile legate de violența domestică, prezintă prevederile legale care protejează victimele (ordinul de protecție provizoriu și ordinul de protecție) precum și măsurile de protecție ce pot fi adoptate pentru creșterea siguranței în mediul online. De asemenea, aplicația oferă date și sfaturi utile legate de hărțuirea în spațiul public sau privat și hărțuirea sexuală.

Bright Sky Ro are, în primul rând, un rol de informare și educare pentru că descrie care sunt categoriile de violență de gen, combate miturile legate de acest fenomen și permite utilizatorului să evalueze siguranța unei relații prin simpla completare a unui formular electronic.

Comentarii

comentarii