Ziua Mondială a Mediului va fi marcată și în Caraș Severin

Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin anunţă publicului celebrarea Zilei Mondiale a Mediului în data de 5 iunie. Această zi are scopul de a aprofunda unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, dar şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului care a condus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Anul acesta celebrarea Zilei Mondiale a Mediului va avea ca temă„ Lumea pe care ne-o dorim” şi are ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa respectării şi de a face ceva pentru mediul înconjurător.

Pentru a marca acest eveniment, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Caraş-Severin, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa, Biblioteca Municipală Reşiţa, Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează o serie de activităţi educaţionale în vederea conştientizării nevoii de protejare a mediului înconjurător în vederea unei dezvoltări durabile.

Vor avea loc următoarele activităţi:

– în data de 4 iunie – la Reşiţa :
Primăria Reşiţa şi Biblioteca Municipală Resiţa în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Caraş-Severin şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin vor organiza LA ORA 11, în aer liber, o acţiune de reciclare si colectare selectivă de deşeuri în centrul oraşului. Scolile participante sunt – Colegiul National „Mircea Eliade” Resiţa, Centrul ABC, Şcoala Gimnazială Mihai Peia Resita

– în data de 5- iunie – Resita

– Biblioteca Judeteana „Paul Iorgovici” Caraş-Severin, în urma concursului de creaţii literare lansat cu prilejul Zilei Francofoniei, care a avut ca slogan „Imi iubesc planeta” va desemna câştigătorii în 5 iunie, cu prilejul Zilei M ondiale a Mediului în parteneriat cu APM CS
– Elevii din ciclul primar, clasa învăţătoarei Cristina Ardelenu, de la Şcoala Gimnazială nr. 7 Reşiţa vor merge în zona turistică Ochiul Bei din Parcul Natural Cheile Nerei Beuşniţa împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, pentru a face o acţiune de ecologizare având ca temă „Mediu curat, plăcut de vizitat”, pentru turiştii care vor veni în acestă vară să admire minunăţiile naturii.

Comentarii

comentarii