Ziua Națională 2023 la Reșița cu paradă, politicieni, discursuri scurte și 2500 de porții de fasole la cazan VIDEO

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită împreună de toți reșițenii veniți în număr mare în centrul orașului, unde la 105 de ani de la Marea Unire din anul 1918, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, alături de Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Municipiului Reşiţa, au organizat manifestările dedicate acestei sărbători.

A fost realizat dispozitivul de defilare iar detaşamentul de onoare a purtat steagul de luptă. Dispozitivul a prezentat onorul şi  s-a salutul drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”. Ceremonialul a continuat cu Intonarea Imnului Naţional al României, cu Oficierea serviciului religios și rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Din fericire au vorbit – și încă foarte scurt – doar prefectul Ioan Dragomir, peședintele CJ Romeo Dunca, Primarul Ioan Popa. Manifestările oficiale s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

În centrul Reșiței, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tardiționale a organizat un specatcol folcloric și s-a servit tradiționala fasole la cazan gătită și în acest an de maestrul bucătar, Marian Popovici. Alături de echipa sa și voluntarii care l-au ajutat, Marian a pregătit peste 2500 de porții de fasole – inclusiv fasole fără carne pentru cei ce țin Postul Crăciunului.

Am întrebat copii despre ROMÂNIA  lor, răspunsurile sunt remarcabile.

Comentarii

comentarii