Ziua Națională a Costumului Popular Romanesc marcată la Buziaş de AFAR VIDEO

AFAR-Asociația Femeilor Antreprenor din România, împreună cu inițiatoarea legii privind instituirea Zilei Naționale a Costumului Popular din România- Maria Grapini, au sărbătorit tradiţia Portului Popular Românesc, la Buziaş. Aceasta se sărbătoreşte în a doua duminică a lunii mai.
Evenimentul a marcat importanța păstrării simbolurilor tradiționale într-o Europă a diversității, despre necesitatea stabilirii consensului, clamat dar nerealizat încă, despre România și românii ei de pretutindeni, despre unitate și iubire de neam, despre bucuria celor care țin, la rându-le, valorile României la loc sfânt.

Inițiatoarea Legii privind instituirea Zilei Naționale a Costumului Tradiţional din România, este Maria Grapini. Legea nr. 102/2015 – privind instituirea Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 323 din 13 mai 2015 (M.Of. nr. 323/2015) şi a intrat în vigoare de la 16.05.2015.

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România se sărbătoreşte în cea de-a doua duminică din luna mai.

La Buziaş a avut loc o expoziţie de costume populare româneşti, ştergare şi ponevi de prin satele bănăţene. Marea majoritate a participantelor au venit îmbrăcate în costume populare. Nu au lipsit jocul popular, muzica populară, iar inițiatoarea manifestării, europarlamentarul Maria Grapini, i-a servit pe participanţi cu plăcinta cu brânză făcută de dânsa după o reţetă tradiţională.

Comentarii

comentarii