@Breaking newsActualitate

Ziua Naţională marcată cu poezii, cântece şi sarmale la Generala 7 din Reşita VIDEO

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa alături de părinți și dascăli,  au marcat Ziua Națională într-un fel mai aparte. Peste 700 de elevi, alături de dascăli și părinți, au participat la o activitate cultural artistică prilejuită de Ziua Națională.

Despre Ziua Națională și patriotism le-au vorbit copiilor directorul adj al școlii – profesorul de istorie Ionuț Gârtoi și primarul orașului – Ioan Popă.
Peste 700 de elevi au participat la o scurtă lecţie de istorie cu tema 104 ani de la Marea Unire. După un scurt program artistic, toţi elevii şi dascălii s-au aşezat la o masă tradiţională românească, cu sarmale şi mămăligă. Pentru acest eveniment, la o pensiune din oraș au fost pregătite peste 3000 de sarmalele.


Copiii au pregătit un mega-spectacol dedicate zilei de 1 Decembrie, după care, toată lumea va mânca sarmale cu mămăligă și smântână. Toate cheltuiala a fost suportată de Asociația  de părinți ( bani din  fondul 2%), iar manifestarea este la cea de a patra ediție.  


La final, copiii îmbrăcați în tricouri roșu, galbene și albastre, au format un drapel ros-galben-albastru în formă de inimă în curtea scoli.
Evenimentul a fost organizat prin implicarea Asociaţiei de Părinţi a elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa. În total, astăzi la Reşita au fost servite aproape 2500 de sarmale. Anul trecut, un eveniment similar a avut loc în curtea colii şi atunci, copiii au dat gata 4 cazane cu fasole cu ciolan afumat.

Comentarii

comentarii