Zorlențenii au ieșit în stradă: ,,Nu vrem primar ales de străini” VIDEO

Zorlențenii au ieșit în stradă: ,,Nu vrem primar ales de străini”. Zeci de localnici din comuna Zorlențu Mare din județul Caraș Severin, au protestat în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în fața Prefecturii și în fața sediului Biroului Electoral Județean, solicitând reluarea alegerilor locale în comuna lor. Localnicii din Zorlențu Mare au sesizat, încă de săptămâna trecută, faptul că sute de persoane și-au făcut vize de flotant iar duminică, în ziua alegerilor, au avut loc o serie de conflicte la secția de votare din comună. Astăzi, după aflarea rezultatelor, localnicii au venit la Reșița pentru a cere anularea scrutinului întrucât, spun ei, rezultatul a fost decis de oameni care nu au nicio legătură cu comună

Oamenii au scandat şi în fata Instituției Prefectului, cerând alegeri corecte fără flotanți care stau în localitate doar în ziua votului.

„Nu vrem zorlențeni pentru o zi”, „Nu vrem primar ales de străini” sau „Nu renunțăm la satul nostru în favoarea străinilor” se putea citi pe pancartele zorlențenilor veniți să protesteze în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, a Biroului electoral Județean și a Instituției Prefectului. aceștia sunt nemulțumiți de faptul că primarul a fost ales de un număr foarte mare de flotanți apăruți de nicăieri. Aceștia îşi doresc alegeri corecte, iar ca primarul să fie ales de comunitate.

Prefectul Cristian Gâfu spune că în momentul actual procurorii fac cercetări pentru o posibilă infracțiune electorală.

Prezența la vot la Zorlențu Mare a fost 121,80%, iar în satul aparținător Zorlencior prezența la urne a fost de 106,04%, din cei peste 1.158 de cetățeni care și-au exprimat opțiunea electorală, 372 votaseră pe liste suplimentare.

Vezi aici ce s-a intamplat duminica la Zorlentu Mare: https://www.infocs.ro/modul-in-care-cei-cu-viza-de-flotant-ar-putea-influenta-decisiv-rezultatul-votului-in-anumite-localitati-scandal-la-zorlent-video/

Comentarii

comentarii