Budincă de gris la cuptor – o ,,nebunie,, simplă de gusturi și arome
Ingrediente
· 600 ml lapte
· 100 g zahar
· gris
· 3 oua
· 150 g unt
· esenta de rom
· 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.
· stafide
· 2 bucati cu rahat taiat mic
· 8 biscuiti
Mod de preparare
Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa.
Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.
La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .
Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte.
Peste biscuiti turnam compozitia de gris.
Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute.
O vom servi rece.
E grozava, mai ales cu dulceata de cirese amare !