VIDEO Frumusetea de langa noi, 150 de km pana la Poiana cu 10 hectare de ghiocei

Atat este pana la aceasta minune a naturii de care multi dintre resiteni sau caraseni nu au auzit: 150 de km. Pana la Timisoara la Iulius sau CityMol sunt 120 de km, nu-i asa? Dar aici vorbim de natura, de sanatate, de miscare si de lucruri pe care nu le veti uita niciodata. Se numeste simplu: Platoul Vartoapelor. Nu este un obiectiv turisic, neaprat. Nu doreste, inca, sa fie calcat de picioarele manelistilor si al distrugatorilor de frumos. Este un loc cu totul special, nemaivăzut, nemaiîntâlnit. Este inceputul şi sfârşitul, este acel tărâm descris, parcă,de Ispirescu, fiind acela al tineretii făra batraneţe şi al vieţii fără de moarte.

Această „Dumbravă Minunată” se află pe Platoul Vârtoapelor şi se află la 13 km de Sarmisegetuza Regia, în Munţii Orăştiei – masivul Şureanu. Punctul de plecare spre poiană este comuna Orăştioara de Sus, parcul natural Grădiştea Muncelului din judeţul Hunedoara.

Platoul Vartoapelor este locul unde treci graniţa între tinereţe şi senectute, între adevăr şi minciună, între dreptate şi nedreptate, între puritate şi maculare. Acela este raiul, cel pe care il intuim, dar nu il pricepem, acela pe care il visăm dar nu suntem pregătiţi să-l călcăm. 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb şi verde, 10 hectare de covor sfânt şi sublim, ascunse în imensitatea unui loc mirific nu trebuie sa fie o invitaţie la vizitare.

Ce anume are deosebit Platoul Vartoapelor?

15 martie- 5 aprilie este perioada în care această minune naturală a României trăieşte în toată splendoarea ei. Niciunde nu am întâlnit aşa ceva. Niciunde nu am auzit ca un covor decorat în alb şi verde poate să te îmbete în aşa hal, încât să uiţi că mâine este mâine şi că banii din buzunar îţi sunt număraţi şi că plodul îţi plânge de foame. Deosebit faţă de tot ceea ce există în România Frumoasă este însăşi existenţa acestui loc. Aici nu există deosebit. Aici există Platoul Vârtoapelor şi gata.


Citeste restul articolului AICI: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-platoul-vartoapelor-10-hectare-de-ghiocei-10-hectare-de-alb-si-verde-10-hectare-de-covor-sfant-si-sublim

Comentarii

comentarii