2015 Mihai LEONTE, NOUL VOLUM ,,MEANDRE ALTRUISTE” – DESTĂINUIRI DE AUTOR

Mihai Leonte este cunoscut pentru scrierile sale literare despre mineri și minerit. De altfel, unul dintre edilii orașului, a și spus la o lansare de carte că ,,Mihai Leonte este scriitorul minerilor și a vieții acestora, cu bune și cu rele, cu lucruri frumoase și urâte”.
Poetul Mihai Leonte- fostul maistru principal miner, care a lăsat pikamerul, foreza și ,,inima lui Stalin” de o parte și a pus mâna pe tocul cu peniță, foaia de hârtie și mașina de scris.
A scris, a tăiat, a revenit, a corectat, iarăși a scris până ce s-a pomenit cu o carte. După mult timp, cu sprijinul unor oameni de bine- și nu este doar o vorbă în vânt- oameni ai comunităţii locale, a reușit în anul 2014 să şi tipărească în jur de vreo 2200 de pagini. În format A5.
infoCs vă prezintă câteva gânduri puse pe hârtie de Mihai Leonte, gânduri de autor, gânduri despre ultima sa creație.

,,După volumul tipărit în 2014 ,,MEMENTO AUSTER” şi antologia ,,AMETISTE MOLDAVE 2014” – lansată la Petia în 19 septembrie 2014, aveam ceva material pentru un nou volum doar din creaţiile proprii, însă a publica doar ce am scris numai eu, mi se părea ceva nesemnificativ. Am început să adun diverse comentarii de la lansarea de la Petia, însă am constatat că fără interesantele articole ale domnului inginer Todirel CĂLUGĂRIŢA publicate în ZdpN, un ziar virtual distribuit pentru zona Fălticeni, volumul mi se părea a nu fi complet. I-am solicitat domnului Todirel CĂLUGĂRIŢA acceptul de prelua aceste articole pentru a le include în volumul meu MEANDRE ALTRUISTE. Dumnealui mi-a dat acceptul. Articolele publicate în ZdpN sunt adevărate bijutierii ziaristice, căci prezintă pe autorii incluşi în antologia AMETISTE MOLDAVE, într-un stil optimist ca pe un fel de fotografie a fiecărui autor. Ar fi fost o mare pierdere pentru cititor ca aceste articole să rămână doar în spaţiul virtual”.

,,De la evenimentul din 19 septembrie 2014, la inaugurarea Bibliotecii Mihai LEONTE Petia, s-au realizat multe fotografii comentate de participanta la eveniment Ludmila BOLBOCEANU-GRAMA, profesor universitar din Chişinău, care riscau să se piardă şi ele pe internet, aşa de bine că le-am preluat şi pe acestea. Prefaţa sau cuvântul înainte, a fost scris de preotul Doctor în Teologie Florin GRIGORESCU, care a venit cu un eseu deosebit de cuprinzător despre creaţia autorului Mihai LEONTE. Vă mulţumesc Prea cucernice Părinte pentru efortul de a prezenta atât de elocvent conţinutul volumului MEANDRE ALTRUISTE.”

,,Prin conţinutul acestui nou volum al meu, care cuprinde versuri şi proză deopotrivă, am dorit ca cititorul să nu aibă timp a se plictisi în lectura sa. La realizarea copertei am ţinut cont de sfaturile competente ale doamnei Constanţa ABĂLAŞEI-DONOSĂ, care au simplificat mult emblema acestui volum. Iată că volumul MEANDRE ALTRUISTE a ieşit de sub tipar şi se află de acum în mâna mea, şi cât de curând volumul se va afla în mâinile a sute cititori. Spun asta fiindcă o mare parte din volume au ajuns la Biblioteca Mihai LEONTE din Petia pe care le-am donat şi vor ajunge implicit la mai mulţi cititori. În plus voi trimite la mai mulţi colaboratori incluşi în acest nou volum MEANDRE ALTRUISTE”.

Iubite cititorule, când vei avea în mână volumul MEANDRE ALTRUISTE, vei simţi spiritul autorilor prezentaţi în volumul cu adevărat altruist, dar şi pe cel al autorului principal care semnează ca Mihai LEONTE.

12 FEBRUARIE 2015 Moldova Nouă

http://confluente.ro/mihai_leonte_1423759167.html

Comentarii

comentarii