24.000 de euro pentru Serviciul Salvamont Caraș Severin

Încă un pas peste frontieră. Serviciul Public Salvamont Caras Severin  a mai trecut o etapă azi în ședința de CJ . Proiectul transfrontalier propus de Salvamont a primit acceptul cofinanțării din partea consilierilor județeni.  Este vorba despre 24.000 Euro , reprezentând 2 % din valoarea ce-i revine Serviciului , în calitatea sa de leader de proiect.

   Proiectul se referă la extinderea siguranței turistice în tot Banatul Istoric ( parte din Caras-Severin,  parte din Voievodina ) .

 ,,Ne propunem creșterea capacității de intervenție în caz de accident și scurtarea timpilor de reacție.  Pe de altă parte , urmărim diminuarea riscurilor pe traseele turistice și crearea unui sentiment de încredere celor ce-si doresc relaxarea sau desfășurarea de activități în natură” a precizat Cornel Galescu șeful Serviciului Public Salvamont Caraș Severin.

  Principalele achiziții vizate sunt: un Centru de Permanență la Muntele-Mic ( acolo unde sunt cele mai multe accidente ) , trei autoutilitare pentru fiecare formație , un Centru de Comandă și Antrenament în Reșița, sistem de drone cu termoviziune pentru căutarea rătăciților,  un padoc pentru câinii de salvare,   echipamente de intervenție pentru salvatorii montani si altele,

Comentarii

comentarii